Makedonija bod do divizije C, Slovenija ispala

Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images

Fudbalska reprezentacija Makedonije je pobedom protiv Lihtenštajna u Vaduzu od 2:0 došla na korak do osvajanja prvog mesta u grupi 4 D divizije Lige nacija.

Vezni fudbaler Levantea Enis Bardi je u 53. minutu doneo prednost gostima, a konačan rezultat u nadoknadi vremena postigao je Igor Nestorovski. Makedoncima je posao bio olakšan jer su domaći od 50. minuta imali igrača manje zbog isključenja Sandra Visera.

Makedoniji je u poslednjem kolu pred svojim navijačima protiv Gibraltara (19.11) potreban bod kako bi obezbedila prvo mesto u grupi, odnosno plasman u kvalitetniju diviziju C i mesto u baražu za EP 2020.

U drugom meču grupe 4 Jermenija je kao gost deklasirala Gibraltar sa 6:2, a četiri gola postigao je napadač Čikago Fajera Jura Movsisjan. Interesantno, drugi, treći i četvrti pogodak upisao je u razmaku od 48. do 4. minuta.

Jermenija je druga na tabeli sa tri boda manje od Makedonije (i boljim međusobnim skorom), ali u viši rang može samo u slučaju senzacije i poraza tima Igora Angelovskog u poslednjem kolu.

Makedonija će najverovatnije stepenik više, a mesto u diviziji C izgubila je Slovenija, koja je posle tri poraza i remija bila nadonak trijumfa protiv Norveške zahvaljujući golu Benjamina Verbiča u 9. minutu. Međutim, Bjorn Jonsen je u 85. minutu doneo bod Skandinavcima – 1:1.

Slovenci su se kolo pre kraja oprostili od divizije C jer je Kipar pred svojim navijačima identičnim rezultatom remizirao sa Bugarskom. Domači su vodili od 24. minuta pogotkom Panajotisa Zaharijua, a izjednačio je Nikolaj Dimitrov u 89. minutu iz penala.

Norveška i Bugarska imaju po 10 bodova i u ponedeljak će se znati koji tim će osvojiti prvo mesato. Skandinavci u poslednjem kolu gostuju na Kipru, dok Bugarska dočekuje Sloveniju.

Divizija C

Grupa 3

Kipar – Bugarska 1:1
Slovenija – Norveška 1:1

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Divizija D

Grupa 4

Gibraltar – Jermenija 2:6
Lihtenštajn – Makedonija 0:2

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо