Lukić za SK: Selektor je odličan u radu sa mladima

Alex Caparros/Getty Images

Vezni fudbaler Torina Saša Lukić jedan je od igrača koji je oduševio igrama za reprezentaciju Srbije u Ligi nacija.

I pored toga što nema veliku minutažu u italijanskom klubu, izdanjima u dresu Orlova pokazao je da mu samopuzdanje ne nedostaje. U razgovoru za Sport klub Lukić je rekapitulirao dosadašnje igre u državnom timu, ali i pričao o perspektivi reprezentacije Srbije.

Povezano

Zadovoljan sam svojim igrama, ali uvek može bolje. Siguran sam da će i moji nastupi iz meča u meč biti sve bolji,“ iskren je Lukić.

Velika mi je čast i zadovoljstvo da igram za reprezentaciju svoje zemlje. To mi je bio san kada sam bio mali i počinjao da se bavim fudbalom. Srećan sam što sam deo ekipe i što mogu da pomognem da ostvarujemo dobre rezultate. Od prvog dana svi igrači, posebno oni najiskusniji su mi pomogli da se što bolje uklopim i shvatim koje zahteve nosi igranje u reprezentaciji. Selektor mi je takođe mnogo pomogao da se priviknem. Često razgovaramo i odličan je u radu sa mladim igračima.

Iako je u nekoliko navrata dobijao poziv od bivšeg selektora Slavoljuba Muslina i bio na širem spisku kandidata za učešće na Svetskom prvenstvu, Lukić je za A tim debitovao u meču sa Litvanijom. Na sledeća tri meča bio je starter i u tandemu sa Nemanjom Maksimovićem predstavljao pravo osveženje u veznom redu.

Maksu poznajem odlično. Igrali smo i u mladoj reprezentaciji, a i privatno smo dobri prijatelji. Pokazali smo na prethodnim utakmicama da smo važan deo tima i da na nas može ozbljno da se računa.

Dok nije prekomandovan u seniorsku, bivši as Partizana bio je standardan član mlade reprezentacije Srbije koja je pod vođstvom Gorana Đorovića izborila plasman na Evropskom prventsvu 2019. godine. Spreman je, kaže, da se opet stavi na raspologanje.

Valerio Pennicino/Getty Images

Dobre igre u mladoj reprezentacije su uticale da dobijem poziv da zaigram i za A selekciju. Drago mi je što smo se plasirali na Evropsko prvenstvo. Pokazali smo da imamo odličnu generaciju koja poseduje kvalitet i siguran sam da na završnom turniru možemo da napravimo dobar rezultat. Ja mnogo volim Srbiju i spreman sam da igram i dalje za mladu reprezentaciju. Neka se selektori dogovore, gde sam potreban tu ću da pružim maksimum i da dam sve od sebe da ekipa ostvari što bolji rezultat,“ poručuje Saša.

Srbiji predstoje odlučujuće utakmice u Ligi nacija sa Crnom Gorom i Litvanijom, a već meč sa komšijama može da reši pitanje pobednika grupe.

Neće biti laka utakmica. Činjenica je da smo ih pobedili u Podgorici, ali oni sigurno neće doći ovde sa belom zastavom. Verovatno imaju svoju računicu i tražiće način da nam se revanširaju. Mi treba da gledamo samo sebe. Najvažnije je da se dobro pripremimo i siguran sam da dobar rezultat neće izostati. Ne mogu da nas iznenade. Dobro smo ih analizirali. Znamo gde su najopasniji i ko šta radi u njihovom timu. Od nas sve zavisi. Mi smo Srbija i uvek želimo pobedu i uvek treba da imamo najviše ciljeve. Tako sam razmišljao i dok sam igrao za mlađe reprezentativne selekcije. Cilj nam je da budemo prvi u grupi i trijumf protiv Crne Gore bio bi prvi korak ka konačnom uspehu,“ zaključio je Lukić.

Utakmica Srbija – Crna Gora igra se u subotu od 15 sati uz direktan prenos na Sport Klubu 1, a pre i posle meča sa stadiona „Rajko Mitić“ pratite program iz našeg studija kao i konferenciju za medije.