Perišić: Niko nije favorit protiv Engleske na Vembliju

Dan Mullan, Getty Images Sport

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić rekao je pred meč Lige nacija protiv Engleske da je njegov tim loše startovao u tom takmičenju, ali da ništa nije izgubljeno.

Hrvatska će gostovati Engleskoj na Vembliju u nedelju, a izabranici Zlatka Dalića će igrati na krilima pobede nad Englezima u polufinalu Svetskog prvenstva u Rusiji.

„Atmosfera posle velike pobede nad Španijom je odlična, uvek ima motiva kada igramo u nacionalnom dresu. Niko nije favorit protiv Engleske na Vembliju, a oni imaju mladu ekipu, punu energije. Oni su favoriti, ali ako budemo igrali na najvišem nivou, mislim da imamo šanse. Analizirali smo snimke utakmica sa Engleskom i znamo koje greške treba da isrpavimo. Očekuje nas jedna sasvim nova utakmica. Biće otvoreno, naročito na kraju ako bude nerešeno. Obe ekipe će tražiti sva tri boda“, rekao je Perišić i dodao:

„Možda nam je Liga nacija došla prebrzo posle Svetskog prvenstva, iako smo i u Španiji odigrali dobro prvih 20 minuta. U preostalim utakmicama smo izgledali kompaktno. Osim toga, Liga nacija je novo takmičenje, drugačije je i treba nam vremena da se naviknemo. Prvi cilj nam ostaju kvalifikacije na Evropsko prvenstvo, a bilo je važno ostati među liderima. Protiv Engleske ćemo dati sve od sebe i nadam se da ćemo biti na nivou kao protiv Španije“.

Meč između Engleske i Hrvatske na programu je u nedelju, od 15 časova, uz direktan prenos na Sport klubu 1.