Švedska izbacila Tursku u Diviziju C

Richard Heathcote, Getty Images Sport

U subotu, u terminu od 18 časova u Ligi nacija slavili su Švedska, Azerbejdžan i reprezentacija Fudbalskog saveza Kosova. Turska se seli u Diviziju C, Azernejdžan će tražiti pobedu protiv tzv Kosova.

Fudbaleri Švedske zabeležili su prvu pobedu u Ligi nacija na gostovanju Turskoj u meču trećeg kola Grupe 2 Divizije B. U ovoj grupi prva je Rusija, a Švedska je nakon drugog poraza Tursku „bacila“ na treće mesto.

Jeidni gol na ovom zanimljivom meču postigao je Andreas Grankvist sa bele tačke u 71. minutu meča.

Ovaj poraz znači da Turska ispada u Diviziju C, a Švedska ima priliku da pobedom protiv Rusije ipak dođe do prvog mesta.

Dva meča odigrana su u Grupi 3 Divizije D. Pobede su zabeležili Azerbejdžan i prvoplsairana reprezentacija Fudbalskog saveza Kosova.

Azerbejdžan je sa 2:0 slavio na svom terenu protiv Farskih Ostrva.

Oba gola postignuta su u prvom poluvremenu i sveje bilo rešeno do 28. minuta. Strelci su bili Nazarov u 18. i Madatov deset minuta kasnije.

Prvoplasirana ekipa u ovoj grupi, reprezentacija Fudbalskog saveza Kosova slavila je sa ubedljivih 5:0 na gostovanju Malti. Golove su postigli Marići, Kololi, Avdijaj dva i Rašica.

Za tri dana, Azerbejdžan gostuje tzv Kosovu i pobedom može da preuzme prvo mesto i plasirta se u Diviziju C. U suprotnom, tzv Kosovo će biti pobednik grupe.