Kejn juri Runijev rekord

Catherine Ivill/Getty Images

Engleski fudbaler Hari Kejn izjavio je da veruje da može da nadmaši rekord Vejna Runija po broju golova u dresu reprezentacije.

Kejn nije postigao nijedan pogodak na poslednjih sedam utakmica u dresu nacionalnog tima, a veruje da taj post može da prekine u duelu sa Hrvatskom u poslednjem kolu Lige nacija. Taj meč igra se od 15 časova na „Vembliju“.

Povezano

Runi se oprostio od reprezentacije na prijateljskoj utakmici sa Sjedinjenim Državama u četvrtak, a taj deo karijere je završio sa 53 gola na 120 utakmica.

25-godišnji Kejn je do sada 19 puta bio strelac za nacionalni tim, a Runi je već najavio da veruje da napadač Totenhema ima sve što je potrebno da bi ga nadmašio.

To je definitivno moguće. I dalje sam daleko, a ne želim da postavljam ciljeve daleko u budućnosti jer svašta može da se desi. Videćemo u narednim godinama koliko golova ću postići. Nadam se da ću i dalje biti zdrav i u formi, a da će selektor i dalje računati na mene. Moguće je to postići, ali ne razmišljam mnogo o tome“, istakao je Kejn.

Pred susret na „Vembliju“, Engleska i Hrvatska imaju po četiri boda, a ispred njih je Španija sa šest. Obe reprezentacije pobeda vodi u plej-of, a remi šalje ‚Crvenu furiju‘ u završnicu premijernog izdanja Lige nacija.