Mijat revoltiran: Daj Bože da sam ja najveći problem

Getty images/ Christian Hofer

Nakon pisanja Sportskog žurnala da je na poluvremenu utakmice između Srbije i Litvanije u Ligi nacija Mijat Gaćinović, besan zbog izmene, vređao selektora Mladena Krstajića, mladi igrač se oglasio na svom Instagram profilu.

Zoran Stojadinović se u tekstu objavljenom u Sportskom žurnalu u izdanju ovog lista za petak 23. novembar 2018. godine pozvao na izvor iz reprezentacije i napisao da je Mijat Gaćinović kome je na poluvremenu bilo rečeno da će biti zamenjen besno bacio kopačke i vređao selektora nezadovoljan odlukom. Gaćinović je u tekstu apostrofiran kao „najgori na terenu“, navode se svi mečevi na kojima je u Ligi nacija igrao i kada je tačno zamenjen, a cela situacija opisana je rečju „skandal“.

Fudbaler Ajntrahta oglasio se na Instagramu, na svom zvaničnom profilu i potvrdio da je neprimereno reagovao, ali da nikoga nije vređao. Pozvao je i novinara koji „ima tako pouzdane izvore“ i da navede šta se sve zapravo dešavalo.

Objavu Mijata Gaćinovića prenosimo u celosti i bez izmena:

„Želim da se izjasnim povodom informacija koje je objavio Sportski Žurnal.

Istina je da sam neprimjereno reagovao na poluvremenu na utakmici protiv Litvanije. Nije istina da sam bilo koga gađao ili mu se unosio u lice, kao što su prenijeli pojedini portali.

Ne opravdavam svoje ponašanje, znam da sam pogriješio. Nisam dao sebi za pravo tako da reagujem zato što sam osvojio nešto u karijeri, već zato što su mi smetale neke stvari, koje sam skupljao u sebi od ranije.

Uvijek sam pričao istinu, i mislim da ljudi trebaju da je znaju.

Nekim ljudima je u interesu da se krivica prebaci na neke od igrača. Daj Bože da sam ja najveći problem u reprezentaciji.

Kada pojedini novinari imaju tako pouzdane izvore, nadam se da će onda objaviti sve što se dešavalo.

U dresu reprezentacije Srbije sam uvijek igrao srcem i davao sve od sebe, ponekad uspješno, ponekad manje uspješno.

I tako će biti uvijek kada mi se ukaže prilika.

A vrijeme će da pokaže ko je kakav.“