Santoš: Želimo da pobedimo pred svojim navijačima

Getty Images/Ian Walton

Selektor reprezentacije Portugala Fernando Santoš istakao je pre polufinalnog meča Lige nacija sa Švajcarskom da je svaka titula važna, te da status domaćina završnog turnira tog prestižnog takmičenja i zvaničnog evropskog šampiona ne znači ništa.

Naravno, lepo je to što smo osvojili Euro 2016, ali mi uvek želimo više. Veliki klubovi, velike reprezentacije žele više. Uvek hoćete da pobedite. Sada još više želimo da pobedimo jer igramo pred svojim navijačima. Želimo da naši navijači budu srećni. Osvajanje svakog trofeja je veoma važno, ali igramo protiv vrhunskog tima u polufinalu i mnogo je posla pred nama. Nema sumnje da će biti teška utakmica jer i oni definitivno dolaze sa ambicijom da pobede i da osvoje ovo takmičenje. Švajcarska je veoma ozbiljan protivnik i ne potcenjujemo ih ni u jednom segmentu“, istakao je Santoš.

Upitan da smatra da je 19-godišnji Žoao Feliks spreman za tako velike mečeve, iskusni strateg je rekao:

Ako Žoao nije spreman za takve utakmice i ako smatram da nije spreman, onda ne bi ni bio u timu. Znate, dobar igrač je dobar igrač bez obzira na godine. On je pokazao u klubu da je dobar igrač. Mnogo kvalitetnih igrača ispalo je iz ovog tima, ali on nije, tako da mislim da je to najbolji mogući odgovor na pitanje da li je spreman za ovakve mečeve i da li mogu da računam na njega“.

Vezista Mančester Sitija Bernando Silva veruje da ekipa mora da bude potpuno fokusirana na predstojeći meč polufinala.

Utakmica protiv Švajcarske je veoma važna. Ne smemo da razmišljamo o finalu jer nismo ušli u njega. Ovo je odlično takmičenje, imam odlične saigrače, već smo stvorili mnogo lepih uspomena, ali želimo da ih stvorimo još. Bilo bi lepo da igramo u finalu protiv Engleske jer bih tako igrao protiv nekih saigrača i to bi bilo sjajno. Ali, kao što sam rekao, rano je pričati o tome. Moramo da se fokusiramo na Švajcarsku jer će biti sve osim lako“, istakao je Silva i dodao:

Naravno da mi osvajanje tri trofeja sa Mančester Sitijem daje mnogo veće samopouzdanje. Pokušaću da ga prenesem na reprezentaciju. Želim da završim ovu sezonu na najbolji mogući način, da osvojim trofej sa nacionalnim timom. To je moj i cilj svih saigrača“.

24-godišnjak je dodao da je mnogo toga naučio od Pepa Gvardiole, kojeg smatra sjajnim menadžerom i nekoga sa kime je zadovoljstvo sarađivati, ali i od Leonarda Žardima za vreme boravka u Monaku.

Portugal i Švajarska snage će odmeriti u sredu od 20.45, dok je duel drugog polufinalnog para između Holandije i Engleske rezervisan za četvrtak u isto vreme. Obe utakmice čekaju vas na Sport Klubu.