Ronaldo: Sve je u pripremi, radnoj etici

Jan Kruger, Getty Images Sport

Kapiten fudbalske reprezentacije Portugalije Kristijano Ronaldo najavio je težak meč protiv Holandije u borbi za trofej u Ligi nacija.

Ronaldo je briljirao u prvom polufinalnom duelu Lige nacija i sa tri postignuta gola protiv Švajcarske najzaslužniji je za plasman u finale novoformiranog takmičenja. Ujedno, bio je to i njegov prvi meč za reprezentaciju od Svetskog prvenstva.

„Uvek mi je čast da igram za nacionalni tim. To što dajem golove je samo šlag na torti. Kada obučem reprezentativni dres osećam se drugačije nego kada igram za klub. Reč je o zemlji u kojoj sam ponikao, iz koje su moja porodica i prijatelji. Odrastao sam tu“, objašnjavao je Ronaldo.

Povezano

Kristijano je u polufinalu zabekežio 53. het-trik u karijeri.

„Sve je u pripremi, radnoj etici. Osećam se dobro, uprkos tome što imam 34 godine. Najvažnije je ono u glavi, da li ste motivisani i srećni. I dalje imam šta da pružim ovoj igri.“

Roval Portugaliji u finalu biće Holandija.

„Holandija je odličan tim, igra vrlo dobro. Gledao sam njihove skorašnje mečeve, imaju i mladih i iskusnih igrača. Znamo da će biti teško, ali sva finala su takva.“

Finale je na programu u nedelju od 20:45 uz direktan prenos na Sport Klubu 2.