Sautgejt posle LN: Treba podići lestvicu

Jan Kruger/Getty Images

Selektor engleske fudbalske reprezentacije Geret Sautgejt je poručio da Engleskoj nije dovoljno da igra samo u polufinalima velikih takmičenja, kao i da oni fudbaleri koji ne budu mogli da se nose sa pritiskom neće biti u ekipi.

Engleska je posle velikih grešaka pojedinih fudbalera ispala iz polufinala Lige nacija od Holandije. Selektor Geret Sautgejt kaže da nije spavao posle tog poraza u Gimaraešu i da je potrebno da se prave nove izmene u nacionalnom sastavu ukoliko Engleska želi trofeje.

Povezano

 „Napravili smo okruženje koje skida pritisak sa igrača i želimo da oni budu opušteni, da se izraze. Pričali smo o tome sa njima, ali sada smo došli do ommenta gde je potrebno pronaći novu granicu. Ako ljudi ne mogu da se nose sa time, onda ne mogu da se nose sa pritiskom. Moram da obezbedim da konstantno podižem lestvucu za ovu grupu igrača i da ne prihvatam bilo kakve brljotine“, kazao je Geret Sautgejt

Englezi su u Portugaliji propustili priliku da stignu do prvog značajnijeg trofeja još od Svetskog kupa 1966. godine, a na kraju su morali da se zadovolje trećim mestom jer su na penale savladali Švajcarsku. Sautgejt sada želi da englesku selekciju odvede što dalje na Evropskom prvenstvu 2020. godine. 

Želimo da dođemo do polufinala. Želimo da budemo u takvom okruženju. Ako želimo da budemo tim koji je srećan zato što je u četvrtfinalima onda ne mislim da će mnogo ovih igrača želeti da bude u timu“, kaže Sautgejt.