UEFA se ne odriče Lige nacija

Getty Images/Robert Hradil

Evropska fudalska unija razmatra mogućnost da produži periode u kalendaru koji su namenjeni reprezentativnim mečevima kako bi se našlo mesta za odigravanje Lige nacija.

Nakon što je za 12 meseci odloženo Evropsko prvenstvo kako bi se dalo vremena i prostora ligama da dođu do kraja i kako bi bile završene Liga šampiona i Liga Evrope, jasno je da će se ceo kalendar takmičenja menjati.

Naravno, prvo su postavljana pitanja o baražu za plasman na EURO 2020, a nakon toga je upitna postala i Liga nacija.

Povezano

UEFA radi sve kako bi se našao način da sva predviđena takmičenja budu i održana. Na sastanku održanom u ponedeljak razgoaralo se o mogućnosti da se broj mečeva smanji da se internacionalne pauze malo produže.

Sastanak predvodi predsednik Fudbalskog saveza Mađarske, Šandor Čanji, ali sve odluke moraće da potvrdi Izvršni odbor UEFA na samstanku 27. maja.

Bez obzira na sve promene koje će morati da se dogode, izveštaji navode da UEFA nema plan da se odrekne najmlađeg takmičenja, Lige nacija.

Sastanak radne grupe biće nastavljen u utorak, a uz Ligu nacija tema će biti i završetak takmičenja u Ligi šampiona i Ligi Evrope do 31. avgusta.