Vukčević: Osvajanje prvog mesta je imperativ

Getty images/Giuseppe Bellini

Fudbaleri Crne Gore ulaze u završnu fazu priprema za početak Lige nacija. Izabranici Faruka Hadžibegića u subotu, 5. septembra gostuju Kipru, a tri dana kasnije i Luksemburgu.

Cilj je plasman u B diviziju, a utakmica sa Kiprom, koja počinje u 18 časova, baš kao i sve ostale u Ligi nacija, biće u direktnim prenosima na Sport Klubu.

Imamo ogroman motiv da nakon pauze pokažemo koliko možemo i vredimo. Cilj je osvajanje prvog mesta u grupi i plasman u viši rang takmičenja. Uložićemo i poslednji atom snage kako bismo pomenuti cilj ostvarili. Nismo svi na okupu, ali smo navikli na to, jer nijednu utakmicu nismo odigrali u kompletnom sastavu. Međutim, imamo dobar tim, tu su sada Stevan Jovetić i Stefan Savić, što nam daje veće samopouzdanje. Očekujem pobede na Kipru i u Luksemburgu”, naglasio je Nikola Vukčević, uzdanica španskog Levantea i jedan od najboljih fudbalera Crne Gore:

Kipar naravno nije nepoznanica ni za nas, ni za ljubitelje fudbala. Gledali smo ih, analizirali, znamo dosta o njima. Imaju novog selektora i pitanje je u kakvoj će formaciji igrati. S druge strane, smatram da treba da gledamo sebe i da uradimo ono što je do nas. Mi se pitamo u duelu koji sledi”.

Takmičenje u Ligi nacija je prilika da Crna Gora vrati pozitivnu energiju i atmosferu, kult reprezentacije i da napravi dobru uvertiru za kvalifikacije koje slede za Svetsko prvenstvo. Sve su to ciljevi u periodu koji sledi, a glavni je da se dobrim partijama i pobedama, izbrišu kvalifikacije za šampionat Evrope, koje svi ljubitelji fudbala u Crnoj Gori nastoje i žele da zaborave, što je pre moguće.

Primarni cilj je da budemo prvi u grupi, a onda kada dođu rezultati vratiće se i kult reprezentacije. Svi znamo koliko nacionalni tim znači igračima, navijačima, ljudima iz Saveza i verujem da će atmosfera ponovo biti onakva, kakva je bila pre tri-četiri godine. Nema navijača, ali takve su okolnosti. Naša je obaveza da uvek damo sve od sebe. Liga nacija je prava prilika da počnemo da pišemo mnogo lepše stranice istorije crnogorskog fudbala”, zaključio je Nikola Vukčević.