Česi odlažu meč sa Škotskom, Souček i Šik u izolaciji

Paolo Bruno, Getty Images Sport

Duel Češke i Škotske u drugom kolu Lige nacija koji je bio zakazan za ponedeljak, odložen je zbog širenja koronavirusa među reprezentativcima Češke, potvrdio je Fudbalski savez ove zemlje.

Tomas Souček i Patrik Šik su u izolaciji jer su bili u kontaktu sa jednim od članova osoblja koji je testiran pozitivno na koronavirus.

Dvojac je napustio ekipu pre početka meča u kome je Češka pobedila Slovačku 3:1.

Odlučeno je da duel sa Škotskom bude odložen.

„Reprezentacija prekida sve aktivnosti. Odluka stupa na snagu odmah“, navedeno je u saopštenju FS Češke.

Češka je u sredu pomerila putovanje za Slovačku za jedan dan zato što je jedan član fizio tima reprezentacije testiran pozitivno na koronavirus. Ceo tim je ponovo testiran i putovao je u Slovačku automobilima u malim grupama.

Povezano

Iz FS Češke odbacili su sumnje da su omanuli u sprovođenju protokola.

Pravilo koje je objavila UEFA pre nekoliko dana, a koje se odnosi na mečeve koji ne budu mogli da se odigraju zbog epidemije ne kaže ništa za ovu situaciju.

U pravilniku je navedeno da meč neće biti odlagan, ali to se odnosi samo na slučaj da jedna reprezentacija ne može da izađe na utakmicu sa najmanje 13 igrača, a u slučaju da zakazivanje novog meče nije moguće. O samoinicijativnom odlaganju utakmice zbog situacije sa koronavirusom ne kaže se u pravilniku ništa.