Hadžibegić: Biću srećan kada stignemo u viši rang

FSCG

Selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić je mirno i bez euforije dočekao prvu pobedu u C diviziji Lige nacija.

Crna Gora je posle mnogo bolje igre tokom čitavog meča, golovima Stevana Jovetića slavila sa 2:0.

Povezano

„Ne bih da upadnem u zamku posle jedne pobede, iako je bilo mnogo dobrih stvari. Ima i nekih koje moramo da popravimo. Kad budemo u grupi B, onda možemo da kažemo da smo napravili iskorak. Mi smo u grupi u kojoj sve četiri ekipe žele da idu u viši rang. Mi kao fudbalska nacija moramo da imamo takve ciljeve, mi želimo da pobeđujemo, ali respektujemo sve rivale„, rekao je Hadžibegić i nastavio:

Ako kažem da je Stevan Jovetić vrhunski igrač, neću reći ništa novo. Nažalost, nismo ga imali odavno zbog povreda. On je važan kao igrač, ali možda još važniji kao čovek, kao neko ko pokreće grupu. Mi smo sa njim dobili mnogo i na terenu i van njega“.

Vremena za slavlje nema, jer Crnu Goru već 8.septembra očekuje gostovanje Luksemburgu, koji je slavio u Azerbejdžanu sa 2:1.

Zadovoljan sam kompletnim timom. Imali smo sjajan ambijent, shvatili smo ozbiljnost situacije. Insistiram na tome, na kolektivu. Mislim da smo odigrali vrlo ozbiljno, iako smo imali određene probleme zbog umora. Ali, ozbiljnost i disciplina, to je nešto što treba da nas vodi i ubuduće. Ispoštovali smo dres, navijače, i sve ljude koji nas prate. Okrećemo se Luksemburgu„, zaključio je Hadžibegić.