Santoš: Ronaldo putuje u Švedsku, ali…

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Reprezentacija Portugala blistala je na startu elitne grupe Lige Nacije. Savladala je Hrvatsku 4:1, a trijumf još više dobija na značaju ako se zna da su igrali bez jednog od najboljih fudbalera sveta Kristijana Ronalda.

REUTERS/Rafael Marchante

Selektor Fernando Santoš je posle meča potvrdio da je as Juventusa bio na tribinama zbog infekcije prsta izazvane ubodom pčele.

Povezano

Nisam odmarao Ronalda. Igrao bi sigurno od početka da je bio spreman. Trenirao je sa ekipom na dan utakmice sa Hrvatskom i osećao se bolje. Putovaće sa ekipom u Švedsku, a za ostalo ćemo da vidimo. Nije u pitanju nikakva povreda, već problem sa infekcijom

Ronaldo je do sada za nacionalni tim odigrao 164 meča i postigao 99 golova. Ni izostanak najveće zvezde nije poremetio Portugalce. Golovima Konsela, Dioga Žote, Žoaoa Feliksa i Andrea Silve počeli su odbranu trona u Ligi Nacija. Reprezentacija sa Pirinineja dobila je devet od poslednjih deset mečeva.

Kako su trenirali tokom prethodne nedelje, nagovestili su mi da je ovo moguće. Odlično smo poznavali Hrvatsku, a igrači su sjajno sproveli u delo sve što smo se dogovorili. Naravno bilo je i nekih manje dobrih perioda, ali to je deo fudbala“, izjavio je zadovoljni Santoš.

Duel Švedske i Portugala na programu je u utorak u 20.45 časova.