“Na dobrom smo putu, nema mesta euforiji”

FSCG

Selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić rekao je da je zadovoljan odnosom i željom svih igrača u duelu sa Luksemburgom, koji je posle velike borbe i uz dosta sreće savladan u drugom kolu C divizije Lige nacija.

Posle izjednačene igre u prvom poluvremenu i blage inicijative Crne Gore, u nastavku je Luksemburg dominirao. Imao je domaćin četiri kolosalne prilike, sve je uspeo da zaustavi Milan Mijatović, a kazna je stigla u režiji Seada Hakšabanovića koji je iznudio i Fatosa Bećiraja koji je realizovao penal.

„Smatram da smo pobedili zasluženo, iako smo u nastavku morali da se branimo protiv izuzetno raspoloženog Luksemburga. Pobedili smo zahvaljujući velikoj želji svih igrača, kako onih na terenu, tako i onih na klupi. Prezadovoljan sam odnosom, prezadovoljan učinkom od šest bodova. Dobar početak, ali ima još mnogo iskušenja ispred nas. Cilj je bio i ostao isti, a to je plasman u viši rang takmičenja. Na dobrom smo putu, ali opuštanja nema“, rekao je Hadžibegić i nastavio:

Povezano

„Kada se emocije smire, napravićemo analizu urađenog i prikazanog protiv Kipra i Luksemburga, izvući pouke. Ono što je jasno, visok nivo fudbala, traži fizičku pripremljenost, a mi to nismo imali. Posebno se to odnosi na meč protiv Luksemburga“.

Nakon dve pobede u gostima Crna Gora u narednoj rundi, 10. oktobra, na svom terenu igra protiv Azerbejdžana.

„Mi smo u dobroj poziciji, ali još je 12 bodova u igri. Nema mesta euforiji, a u svakoj utakmici koja sledi želimo pobedu. Evidentno je bilo da nismo fizički spremni, ali ne bih želeo da imanjim kvalitete rivala. Probleme koje smo imali su posledica kvaliteta selekcija Luksemburga. Ponavljam prezadovoljan sam željom igrača, odnosom prema utakmicama, svi su disali kao jedan. Stevan Jovetić i Stefan Savić su lideri tima, a svi ostali momci ih slede u stopu. Imamo maksimalan učinak, odličnu atmosferu, na dobrom smo putu i moramo da nastavimo da koračamo stazama uspeha”.

Učinak Crne Gore u duelima sa Kiprom i Luksemburgom dobija na težini ako se naglasili da u sastavu tima zbog povreda i administrativnih problema nije bilo Stefana Mugoše, Žarka Tomaševića, Marka Simića i Marka Vešovića.