Mijatović i Vujačić u idealnom timu Lige nacija

Laurence Griffiths Getty Images Sport

Specijalizovani sportski sajt koji se bavi statistikom, SofaScore, uvrstio je dvojicu crnogorskih reprezentativaca u idealnu postavu druge runde Lige nacija.

Izabranici Faruka Hadžibegića su sa 1:0 slavili u Luksemburgu, a prema proceni pomenutog sajta mesto u najboljih 11 zaslužili su golman Milan Mijatović i štoper Igor Vujačić. Milan Mijatović brani boje MTK iz Budimpešte, a Igor Vujačić je u Partizanu.

Mijatović je branio fenomenalno protiv Luksemburga, a u pojedinim momentima tokom drugog poluvremena je ličio na hobotnicu. S druge strane, Vujačić je posle odlične partije protiv Kipra, ponovo bio jedan od najboljih i protiv Luksemburga.

SofaScore je Milanu Mijatoviću dodelio ocenu 8.9, a Igor Vujačić je dobio za nijansu slabiju – 7.9. Društvo crnogorskom tandemu u poslednjoj liniji idealnog tima prave Španci Regilon i Serhio Ramos, kao i Švajcarac Vidmer.

Vezni red čine Kankava (Gruzija), De Brujne (Belgija) i Baumgartner (Austrija), a napad Serlot (Norveška), Grizman (Francuska) i Haland (Norveška).