Boljević: Jedva čekamo nove izazove

FSCG

Crnogorski fudbaleri ostvarili su maksimalan učinak u uvodna dva kola C dvizije Lige nacija. Savladali su Kipar sa 2:0, a zatim i Luksemburg sa 1:0. Oba trijumfa su ostvarena u gostima.

Izabranici Faruka Hadžibegića su na Kipru odigrali odlično. Dominirali su od prvog do poslednjeg minuta, a daleko bolju igru sa dva gola krunisao je Stevan Jovetić. U Luksemburgu, Crna Gora se uglavnom branila, briljirao je golman Milan Mijatović, a njegove bravure i promašaje rivala, u pobedu je pretvorio Fatos Bećiraj sa bele tačke.

Sada sledi pauza, a naredna dva meča Crna Gora igra na svom terenu. Prvi, 10. oktobra protiv Azerbejdžana, a tri dana kasnije sledi duel sa Luksemburgom.

U jako dobroj smo poziciji kada je ostvarivanje cilja, a to je plasman u viši rang Lige nacija u pitanju. Pobedili smo Kipar i Luksemburg u gostima, a sada nas očekuju dva duela na našem terenu protiv Azerbejdžana i Luksemburga. Iskreno, kao i svi u državnom timu, jedva čekam naredno okupljanje i iskušenja koja nas očekuju. Optimista sam i verujem da ćemo nastaviti pobednički niz”, naglasio je Aleksandar Boljević, momak koji brani boje Standarda iz Liježa i nastavio:

Bilo je jako teško u Luksemburgu. Nismo imali dovolljno snage, ni svežine. Bilo je evidentno da se mučimo na terenu, ali smo se borili do poslednjeg atoma snage kako bi stigli do pozitivnog rezultata, a na kraju smo nagrađeni za pomenutu borbu i veru. Nema nikakve dileme da je Milan Mijatović junak pobede u Luksemburgu. Branio je fenomenalno”.

Naredni rivali su Azerbejdžan i Luksemburg u Podgorici.

Domaći teren nema toliko značajnu ulogu kada nema navijača koji donose dodatnu energiju i vetar u leđa. Međutim, u dobrom raspoloženju čekamo pomenute duele. Atmosfera u timu je odlična. Ponavljam, svi jedva čekamo novo okupljanje i verujem da ćemo nastaviti gde smo i stali. Ostvarili smo dve pobede, želimo pobedu u svakom meču, želimo plasman u viši rang Lige nacija”, zaključio je Boljević koji je bio jedan od najboljih igrača u sastavu Crne Gore, kako na Kipru, tako i u Luksemburgu.

Pored utakmica sa Azerbejdžanom i Luksemburgom, Crna Gora će u oktobru odigrati i prijateljski meč sa selekcijom Letonije, takođe u Podgorici.