Mijatović: Prostora za napredak ima mnogo, to je dobro

Getty Images/Laurence Griffiths

Fudbaleri Crne Gore ostvarili su sve što su planirali na startu takmičenja u C diviziji Lige nacija. Pobedili su u gostima Kipar sa 2:0 i Luksemburg sa 1:0, pa sada imaju više nego realan osnov da se nadaju plasmanu u viši rang takmičenja.

Protiv Kipra, izabranici Faruka Hadžibegića su dominirali u svim elementima igre. Kontrolisali su dešavanja na terenu, golman Milan Mijatović nije imao posla, a daleko bolju partiju, sa dva gola, krunisao je Stevan Jovetić.

U Luksemburgu je viđena druga slika. Rival je dominirao u drugom poluvremenu, odlične prilike domaćina i sjajne intervencije Milana Mijatovića, nizale su se kao na filmskoj traci. Na kraju, kako to obično biva, Luksemburg je kažnjen za promašaje, a Mijatović nagrađen za bravuroznu partiju. Gol odluke, postigao je Fatos Bećiraj, a prethodno je penal iznudio Sead Hakšabanović.

Pokazali smo dva lica. Na Kipru je sve funkcionisalo kako treba. Bili smo dominantni, strpljivi, agresivni. Više nego zasluženo smo stigli do pobede. U Luksemburgu smo dozvolili sebi da rival nametne stil igre koji mu odgovara. Ušli smo u jurnjavu po terenu, nismo se najbolje snašli, umor je učinio svoje, pa je Luksemburg imao nekoliko kolosalnih prilika za postizanje gola. Uspeli smo da sačuvamo mrežu, a zatim stignemo do pobede. Slobodno se može reći da je rival kažnjen za promašaje. S druge strane, dali smo zaista sve od sebe i trenutno zasluženo imamo maksimalan učinak”, naglasio je Milan Mijatović, koji je letos iz Levskog prešao u MTK iz Budimpešte i nastavio:

Nema nikakve dileme da možemo i moramo mnogo bolje od onog što smo prikazali protiv Kipra i Luksemburga, iako smo ostvarili dve pobede. Prostora za napredak ima mnogo i to je dobro. Očekujem daleko bolja izdanja u mečevima koji slede. Na svom terenu igramo protiv Azerbejdžana i Luksemburga. Već smo rekli da na svakom meču želimo pobedu, a da je krajni cilj plasman u viši rang Lige nacija. Nemamo razloga da odustanemo od postavljenih ciljeva, naprotiv”.

Milan Mijatović i njegov saigrač iz državnog tima, Igor Vujačić, izabrani su u idealnu postavu druge runde Lige nacija. Crna Gora 10. oktobra igra protiv Azerbejdžana, a tri dana kasnije će ugostiti selekciju Luksemburga.