Hadžibegićev spisak za Azerbejdžan i Luksemburg

FSCG

Selektor reprezentacije Crne Gore, Faruk Hadžibegić, saopštio je spisak igrača za duele UEFA Lige nacija sa Azerbejdžanom i Luksemburgom, koje su na programu 10. i 13. oktobra u Podgorici.

Na spisku se nalaze golmani: Danijel Petković (Anže, Francuska), Milan Mijatović (MTK, Mađarska), Matija Šarkić (Vulverhempton, Engleska);

odbrambeni igrači: Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Marko Simić (Liepaja, Letonija), Žarko Tomašević (Astana, Kazahstan), Adam Marušić (Lacio, Italija), Igor Vujačić (Partizan, Srbija), Momčilo Raspopović (Rijeka, Hrvatska);

vezni igrači: Nikola Vukčević (Levante, Španija), Vladimir Jovović (Jablonec, Češka), Aleksandar Šćekić (Partizan, Španija), Marko Janković (SPAL, Italija), Nebojša Kosović (Kairat, Kazahstan), Aleksandar Boljević (Standard Lijež, Belgija), Marko Bakić (Muskron, Belgija), Deni Hočko (Muskron, Belgija), Sead Hakšabanović (Norčeping, Švedska), Vukan Savićević (Samsunspor, Turska);

napadači: Fatos Bećiraj (Visla Krakov, Poljska), Stevan Jovetić (Monako, Francuska), Stefan Mugoša (Inčon junajted, Južna Koreja), Dino Islamović (Rozenborg, Norveška).

Odlučili smo se da za oktobarske mečeve računamo na istu grupu igrača koja je iznela teret utakmica na Kipru i u Luksemburgu. Drago mi je da su svi igrači zdravi, da su u dobroj formi i nadam se da nećemo imati problema u vidu povreda uoči utakmica koje nas očekuju. Za mečeve sa Kiprom i Luksemburgom morali smo se odreći četvorice standardnih igrača, Tomaševića, Simića, Vešovića i Mugoše, koji će, osim Vešovića, ovog puta biti sa nama. Protiv Kipra i Luksemburga ova grupa igrača na pravi način je odgovorila na postavljene zadatke i verujem da će tako biti i ovog puta”, rekao je Hadžibegić i nastavio:

Iako smo u prva dva meča upisali dve pobede, nalazimo se na početnoj tački, baš kao i konkurenti u grupi. Šest bodova koje smo osvojili do sada nisu garancija za nastavak takmičenja, već samo predstavljaju dobar podstrek za kvalitetan rad i igre u nastavku takmičenja. Pozicija pred nastavak takmičenja je dobra, ali moramo da u narednim mečevima potvrdimo bodove koje smo osvojili do sada. Za to će nam biti potrebna maksimalna motivacija, koncentracija, želja i disciplina. Cilj je naravno isti, plasman u viši rang takmičenja u Ligi nacija„.

Reprezentacija Crne Gore u oktobru igra tri utakmice na domaćem terenu. Prva na redu je prijateljska sa selekcijom Letonije, koja će se odigrati 7. oktobra sa početkom u 18 časova.

Tri dana kasnije, 10. okotobra u 15 časova, Crna Gora igra protiv selekcije Azerbejdžana, dok je 13. oktobra od 20 časova i 45 minuta, na programu duel sa najboljim timom Luksemburga.

Sve utakmice Lige nacija možete da pratite na kanalima Sport Kluba.