LN: Preokret Engleza na Vembliju uz malo sreće

Neil Hall - Pool/Getty Images

U subotu se igrao prvi meč trećeg kola druge grupe Lige A Lige nacija, a fudbaleri engleske reprezentacije savladali su u Londonu Belgiju rezultatom 2:1, iako su bili u zaostatku na startu meča.

Engleska je tako postala prva ekipa posle dve godine koja je slavila protiv Belgije, a trijumf je ekipi Gareta Sautgejta bio dovoljan i da se probiju na prvo mesto grupe.

Belgijanci su poveli u 16. minutu preko Romelua Lukakua iz jedanaesterca, a upravo je napadač Intera bio taj kojeg je oborio Erik Dajer posle prodora po desnom boku. Lukaku je sigurno i snažno izveo penal i postigao svoj 52. gol u dresu reprezentacije, po čemu je najbolji strelac Belgije svih vremena.

Međutim, Englezi su do poluvrmeena stigli do izjednačenja, takođe posle penala. Posle jednog kornera Menije je povukao Hendersona, a penal je izveo napadač Mančester Junajteda Markus Rašford i izjednačio na 1:1.

Englezi u nastavku dolaze do preokreta i tri boda, a junak ostrvljana bio je Mejson Maunt, koji je u 65. minutu šutirao sa levog boka, a lopta je zakačila Kevina de Brujnea tek toliko da potpuno onemogući golmanu Minjoleu da odbrani udarac veziste Čelsija i postavi konačnih 2:1.

Engleska je sada prva u grupi 2 sa 7 bodova, jednim više od Belgije koju je pretekla, a za njima slede Danska sa jednim bodom i Island, koji nije osvojio nijedan bod u prva dva kola.

Danska i Island svoj duel igraju kasnije u nedelju.

Mečeve Lige nacija pratite na kanalima Sport kluba.