Dalić: Dobrih sat vremena, na pobedu protiv Francuske

Foto: Reuters, Antonio Bronic

Nakon dva uvodna poraza u Ligi nacija, hrvatska fudbalska reprezentacija savladala je Švedsku sa 2:1 i osvojila važne bodove u borbi za opstanak u elitnom društvu.

Igrali smo jako dobro 60 minuta, igrali smo visoki presing, imali posed lopte. Sve smo učinili kako smo se dogovorili. Međutim, kada smo se potrošili, više nismo mogli da pratimo taj ritam. Ipak, najvažnija stvar je da smo pobedili”, dodao je.

Selektor Hrvatske je iznenadio početnom formacijom, u kojoj nije bilo klasičnog napadača.

Povezano

Malo smo promenili stil igre. Svi znaju kako igramo, pa smo nešto hteli nešto da promenimo. Želeli smo kontrolu lopte sa četiri jaka igrača u sredini terena i da otvorimo prostor za dva brza krilna igrača. Mislim da smo u tome uspeli. Širili smo švedske štopere i stvorili nekoliko prilika. Po meni, bilo je dobro”, objasnio je svoj potez Zlatko Dalić.

Hrvatskoj sada slede svetski prvaci Francuzi. Sprema li Dalić i njima iznenađenje?

Znate da nisam sklon iznenađenjima. Vraćamo se našoj formaciji 4-2-3-1. Moraćemo da promenimo neke igrače, jer su se potrošili. Želim da dobijemo Francuze. Dva puta smo od njih izgubili, u finalu svetskog prvenstva i u Ligi nacija, ali nismo bili lošiji”, rekao je Dalić i zahvalio se navijačima koji su po lošem vremenu stigli na utakmicu.

Svaka im čast što su došli na utakmicu i kisnuli zbog nas”, poručio je selektor Hrvatske.

Već u sredu popularni Vatreni će ponovo na stadionu Maksimir ugostiti svetske prvake Francuze.