Savić: Nema kalkulacija, na pobedu protiv Luksemburga

Foto: FSCG

Fudbaleri Crne Gore u utorak, 13. oktobra, sa početkom u 20 časova i 45 minutu na svom terenu igraju protiv Luksemburga u četvrtom kolu C divizije Lige nacija.

Izabranici Faruka Hadžibegića biće oslabljeni u meču koji sledi, jer u sastavu tima sigurno neće biti Stefana Mugoše, Adama Marušića, Žarka Tomaševića, Marka Vešovića, Aleksandra Boljevića, ali se u sastav tima vraća Stefan Savić, koji je propustio meč sa Azerbejdžanom zbog problema sa kartonima.

Čeka nas veoma bitna utakmica, sigurno najvažnija u rezultatskom smislu. Veoma smo motivisani i spremni da odigramo dobro i ostvarimo pozitivan rezultat. Uslovi za igru neće biti idealni, daleko od toga. Kiša ne prestaje da pada, a teren je bio loš i u prethodne dve utakmice protiv Letonije i Azerbejdžana. Nadamo se da će ljudi koji su zaduženi za to, uspeti da pripreme teren, kako bi imali koliko, toliko povoljne uslove za igru i ostvarivanje cilja”, naglasio je Stefan Savić na pres konferenciji i nastavio:

Povezano

U prvom meču, u Luksemburgu, smo imali sreće, ali sreća treba da se zasluži. Mislim da smo je zaslužili odnosom prema dresu, treningu, svakoj utakmicu. Luksemburg je bio bolji u tom duelu, imao je više prilika, rival je maksimalno koristio činjenicu da nismo bili fizički dovoljno spremni, a ni dovoljno sveži posle gostovanja na Kipru”.

Izabranici Faruka Hadžibegića u dobrom raspoloženju čekaju meč koji sledi, jer su u prethodne tri runde, ostvarili tri pobede, protiv Kipra, Luksemburga i Azerbejdžana. Novi trijumf bi širom otvorio vrata na putu ka osvajanju prvog mesta, ka plasmanu u viši rang takmičenja u Ligi nacija.

Raduje nas pozitivan niz, ali ne treba praviti euforiju. Nismo još ostvarili cilj. Očekuje nas dosta iskušenja na putu ka njemu. Neophodno je da ostanemo stabilni jer je utakmica protiv Luksemburga najbitnija u ovom ciklusu. Nećemo kalkulisati, idemo na pobedu.”, poručio je Savić i dodao:

Luksemburg nije zvučan rival, da tako kažem, ali u sastavu imaju većinu igrača iz Belgije i Francuske, koji nastupaju u Ligi šampiona. Uverili smo se u prvom meču u njihov kvalitet. Međutim, uz dobar odnos možemo da očekujemo pozitivan rezultat”.

Crna Gora i Luksemburg će snage odmeriti u Podgorici sa početkom u 20 časova i 45 minuta, a sve utakmice Lige nacija možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Crna Gora ima devet, Luksemburg šest, Azerbejdžan tri, a Kipar je bez bodova.