Ukrajinci objavili snimak iz Švajcarske, odluka u sredu

Dennis Grombkowski, Getty Images Sport

Fudbalski savez Ukrajine potvrdio je da će UEFA u sredu sprovesti istragu o odloženom meču poslednjeg kola Lige nacija između Švajcarske i Ukrajine.

Utakmica između Švajcarske i Ukrajine odložena. Ceo problem nastao je jer švajcarske vlasti nisu dozvolile Ukrajincima da uđu u zemlju jer su pre dolaska imali trojicu igrača pozitivnih na koronavirus.

Ukrajina je bez zaraženih igrača doputovala u Lucern, a tamošnji Fudbalski savez objavio je snimak na kome se jasno vidi da su ispoštovani svi protokoli koje je propisala UEFA.

Švajcarci se nadaju da će pobeda biti dodeljena njima, ali čini se da je realnosti bliža opcija koju je UEFA odredila pre nastavka takmičenja – žreb. A u tom žrebu procentualno veće šanse da dođu do bodova imaju Ukrajinci jer su u opticaju tri kuglice sa tri rezultata – 1:0, 0:1 i 1:1.

U Grupi 4 Divizije A Ukrajina je bez ovog meča treća sa šest bodova, Švajcarska je poslednja sa tri. Ukrajina je dodatno u prednosti i zbog pobede u prvom međusobnom meču (2:1) i čini se da malo toga može da spase Švajcarce ispadanja u Diviziju B.

Odluka je svakako na Disciplinskoj komisiji UEFA koja po ovom pitanju zaseda u sredu.