Getty Images/Christof Koepsel

Fudbal

11.05.2020 | 20.31 > 20:34

Klub iz Osetije finansijski pomogao 450 porodica

Autor

Fudbalski klub Alanja iz Vladikavkaza finansijski je pomogla 450 porodica koje imaju mala ili nikava primanja, saopštio je klub na svom sajtu.

Alania Vladikavkaz

Printscreen

"Mnogo je naših rođaka, kolega, poznanika i komšija koji su ostali bez ikakvih primanja u ovoj teškoj situaciji. Zbog toga je predsednik kluba Vladimir Valerijevič Gurijev pokrenuo inicijativu da se za njih i one koji su u sličnoj situaciji prikupi pomoć", navodi se na sajtu Alanje.

Objašnjeno je da su republičke vlasti i različite volonterske organizacije pomogle u pravljenju spiska porodica koje su u najtežoj situaciji. Na njemu se našlo oko 450 porodica iz oblasti Osetije i svi su, bez izuzetka, dobili pomoć.

"Zaposleni u klubu i igrači spremno su odgovorili na poziv predsednika kluba i pomogli ko je koliko mogao. Odlučili smo se za finansijsku pomoć. Iskreno, zato što znamo da je to pomoć koja je ljudima najpotrebnija. Na taj način će sami moći da kupe ono što smatraju potrebnim, ali tako će moći da plate i kiriju, kupe lekove i slične stvari", navodi se dalje.

Iz kluba su takođe poručili da se nadaju da će se situacija sa pandemijom što pre završiti kako bi se život svima vratio u normalne tokove.

You Tube

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Loading...