Srdjan Stevanovic, Getty Images

Fudbal

09.03.2018 | 15.30 > 16:05

Vučelić: Poniženi smo; Vuletić: Kao da se Šajber...

Autor

U ovoj vesti

FK Partizan

Predsednik FK Partizan Milorad Vučelić i potpredsednik Vladimir Vuletić obrazložili su na konferenciji za štampu koji su planovi uprave crno-belih u borbi protiv Fudbalskog saveza Srbije i izrečenih kazni.

Milorad Vučelić

SK

Milorad Vučelić

Povod konferencije bila je kazna Fudbalskog saveza Srbije i oduzimanju dva boda Partizanu i uslovna suspenzija predsednika Vučelića.

 "Izvršena je kriminalizacija slobode govora uvođenjem verbalnog delikta, kojeg ne sme biti u Srbiji. Na osnovu toga su oduzeta dva boda FK Partizan. 

Očekivao sam da se oglasi FSS i predsednik mu Slaviša Kokeza, da se sazove Odbor za hitna pitanja i da se opovrgne odluka koja krši Ustav Republike Srbije. Očekivao sam reakciju, ali je ona izostala.

Ja ću, naravno, poštovati ovu odluku da ne bih naneo štetu Partizanu. Mi ćemo se žaliti svim istancama. Ne obraćajte mi se za izjave povodom ovih pitanja jer je meni zabranjeno da govorim. Lično ne bih poštovao odluku, ali pošto ima posledice po klub, neću ništa učiniti", kazao je Vučelić.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije u četvrtak je oduzela po dva boda Crvenoj zvezdi i Partizanu. Razlog je jednostavan - rat saopštenjima.

"Odluka je bila unapred donesena. Nije to inkvizitorski postupak, već mnogo gore. Mi smo na saslušanju pokazali potpuno uvažavanje, ponašali smo se u dobroj veri, ali bili smo poniženi i potcenjenji. Unapred je donesena odluka i očekivali smo reakciju Slaviše Kokeze i na to.

Uvažavam sve klubove, ali bez Partizana i Zvezde fudbal naš je ipak nešto drugo. Dok ta dva kluba budu postojala, rivaliteta će biti. On je nekad viteški, nekad je drugačiji...

Kao da su svi imuni od svega drugog, a sve treba svaliti na Partizan i Crvenu zvezdu, koji navodno rade nešto što nije tačno", dodao je Vučelić.

Potpredsednik Vuletić je pozvao i ostale klubove da se priključe Partizanu u ovoj borbi.

"Nema ovde ničeg dobrog ni pravičnog. Mi jesmo rivali i bićemo rivali Crvenoj zvezdi, ali smatramo da je ono što govorimo nešto za šta treba da se založi Zvezda, ali i Bačka, Radnički, Mačva... Ovo zadire duboko u sportsku žilu kucavicu Srbije i srpskog fudbala.

Suočavamo se sa načelima koji su neprincipijelni, a ponajmanje pravični. Član Izvršnog odbora FSS Dragiša Binić je FK Partizan prijavio disciplinskom organu preko šest pura. On nije reagovao na više izjava, saopštenja koja su dolazila od drugih klubova prema članu 85 dispilinskog prvilnika. Mi smo se suočavali sa nekoliko saopštenja od strane naših rivala, a koja su išla protiv interesa FSS. Gde je doslednost? Isto ponašanje u istim slučajevima?

Taj Dragiša Binić biće predmet Disciplinske komisije po prijavi FK Partizan po članu 85, i dalje aktuelnog, mi se nadamo uskoro neustavnog", istakao je Vuletić i dodao:

"Partizan se ove sezone oglasio jednom, nema govora o ratu saopštenjima. Partizan se na četiri saopštenja iz suprotnog tabora oglasio samo jednom. Digli su glas i mali klubovi. Po kom kriterijumu se razrezuju kazne u Disciplinskoj komisiji? Ja nemam odgovor na to pitanje. U svakom slučaju, nema govora o ratu saopštenjima. Na Zajednici Superligaša FSS mi smo izneli predlog za uvođenje VAR, a na tom sastanku je samo Partizan bio za taj predlog. To je bio poslednji takav saastanak, već četiri meseca se ne sastajemo".

Vladimir Vuletić

N1

Vladimir Vuletić

Vuletić je istakao i planove za budućnost FK Partizan, naročito onih koji se tiču pravnih pitanja. 

"Mi ćemo poštovati i dalje aktuelne propise FSS jer Disciplinska komisija i njihove odluke podležu žalbenom postupku i mi ćemo se na ovu odluk užaliti Komisiji za žalbe FSS. Tek nakon što ta Komisija donese svoju odluku. Ukoliko se potvrdi ova presuda Partizanu, mi ćemo sa po Zakonu o upravnim sporovima obratiti Upravnom sudu Srbije. To neće biti i jedino što će Partizan uraditi", rekao je Vuletić i dodao:

"Nama stoje na raspolaganju još dva pravna leka. Prvi je Ustavna žalba Ustavnom sudu. Pokrenućemo i incicijativu za ocenu ustavnosti disciplinskog pravilnika FSS. To može svako da pokrene i nema nikakav rok. Ova inicijativa ne zastareva i možemo je pokrenuti bilo kada. To ćemo i uraditi. Duboko držimo da je taj Pravilnikm u suprotnosti sa Ustavom", naveo je Vuletić uz opasku kao da se "Šajber povampirio", aludirajući da dve oduzete titule crno-belima tokom osamdesetih godina prošlog veka.

O potencijalnom stvaranju odbrambenog fronta sa Crvenom zvezdom protiv FSS predsednik FK Partizan Milorad Vučelić je rekao:

"Čuo sam da i Crvena zvezda pravi planove za borbu protiv FSS, ali da bismo se potencijalno udružili moramo da vidimo šta su oni dogovorili na tom sastanku, a zatim da vidimo da li nam se ciljevi poklapaju. Nisam imao nikakve razgovore ni sa kim iz Crvene zvezde. Ako i postoji neka podudarnost ona proističe iz nekog znanja o pravnim pitanjima. Nije potreban dosluh kada su neke očigledne stvari u pitanju. Nismo otkrili mi ništa epohalno".

"Vi znate da kada neki pravnik donosi neke odluke ili to radi neka Komisija, tu ima više faktora. Neko može biti nekompetentan ili da ima neki interes, može to biti interes koji je navijački, ne mora da bude materijalni. Mi ne kažemo da neko krade. Mogu biti i profesionalni kriterijumi, profesija može da podbaci. Nas to navodi na sumnju. mi mislimo da je u pitanju ili odsustvo profesionalnosti ili prisustvo interesa".

You Tube

Komentari (17)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

golman65

gospon propali politicaru i ovi propali zvezdini funkcioneri ja bi vas dozivotno isterao iz fudbala pa se tamo vredjajte do mile volje,nacrniste iovako crni srpski fudbal a usput pokupite i kokezu

Odgovori 10 0

Đape

Gde je moj komentar, koliko nekulturnih komentara, a meni cenzura. Naravno sada će te ovo da pustite.

Odgovori 6 0

14 Ipo

Tko je ovaj ??👻

Odgovori 2 4

* Sva polja su obavezna

Gobeljić za SK: Znamo gde smo grešili u derbijima

Gobeljić za SK: Znamo gde smo grešili u derbijima

Gobeljić za SK: Znamo gde smo grešili u derbijima

Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju dočekuju Partizan, a 162. večiti derbi će poseban značaj imati za jednog igrača, Marka Gobeljića. Zvezdin univerzalac će tada zabeležiti svoj jubilarni stoti nastup u crveno-belom dresu, brojke do koje su došli samo odabrani.

Matić: U derbi ulazimo hladne glave i vrela srca

Matić: U derbi ulazimo hladne glave i vrela srca

Matić: U derbi ulazimo hladne glave i vrela srca

Fudbaler Partizana Bojan Matić sa nestrpljenjem očekuje svoj prvi večiti derbi. Njegov tim je slavio protiv Proletera (3:1), a on je bio strelac drugog gola.

Počela prodaja ulaznica za derbi i u Humskoj

Počela prodaja ulaznica za derbi i u Humskoj

Počela prodaja ulaznica za derbi i u Humskoj

Prodaja ulaznica za 162. večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana počela je i na blagajnama stadiona u Humskoj.

Milošević: Vratili smo dobro raspoloženje pred derbi

Milošević: Vratili smo dobro raspoloženje pred derbi

Milošević: Vratili smo dobro raspoloženje pred derbi

Trener Partizana Savo Milošević istakao je posle pobede nad Proleterom 3:1 u 23. kolu Lige da je sasvim zadovoljan onim što je njegova ekipa prikazala.
Loading...