Getty Images/Christof Koepsel

Fudbal

26.05.2020 | 18.30 > 18:34

Bivši igrači Borca postavili ultimatum gradu Čačku

Autor

U ovoj vesti

FK Borac Čačak

Nimalo lepa vest u utorak stiže iz Čačka.

lopta, mutna

Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

U utorak je 25 bivših igrača Borca iz Čačka, koji je istupio iz svih takmičenja, poslalo saopštenje za javnost i pismo gradu Čačku zato što su izigrani za novac koji su zaradili.

Ukoliko se rešenje ne pronađe za deset dana, igrači su poručili da će stupiti u protest kakav u srpskom fudbalu nikada nije viđen.

Saopštenje igrača prenosimo u celosti:

"Obaveštavamo javnost da smo dana 25.05.2020. poslali pismo na adresu grada Čačka kome smo dali rok od 10 dana da se mirnim putem dogovorimo o isplati dugova koje FK Borac ima prema nama, po pravosnažnim presudama nadležnih sudskih organa. FK Borac bio je finansiran iz gradskog budžeta, predstavnici grada bili su u upravljačkom telu kluba a odluka o istupanju iz svih takmičenja i dovođenje FK Provo (sadašnji FK Borac 1926) u Čačak učinjeno je uz prećutnu podršku grada Čačka a sa jasnom namerom da nam se ne plate pošteno zarađene plate.

Grad Čačak smatramo najodgovornijim za to što smo kao bivši igrači FK Borac izigrani, iako smo naš posao radili pošteno, sa uspehom i preživeli smo sa svojim porodicama težak period u klubu i životu.

Ako grad Čačak ne bude ispoštovao naš zahtev, ne pozovu nas na dogovor i ne ponude rešenje u roku od 10 dana, mi ćemo se okupiti ispred gradske opštinegde ćemo za početak detaljno obavestiti javnost o svim detaljima vezanim za FK Borac, nakon čega ćemo započeti protest kakav još nije zabeležen u fudbalskom svetu.

Takođe, ne želimo da naše nezadovoljstvo i ogorčenje bilo ko dovodi u vezu sa politikom ili političkim partijama. Mi smo obični građani, sportisti, politikom se ne bavimo niti nas politika interesuje.

Zahtev poslali i potpisali igrači: Aleksić Branimir, Babić Dejan, Bajić Vladimir, Čađenović Jovan, Delić Uroš, Drašković Stefan, Gojković Aleksandar, Jovančić Dušan, Jovanović Lazar, Kočović Nenad, Krstić Miloš, Lukić Nenad, Marković Miloš, Miletić Nemanja, Mugoša Marko, Mutavdžić Miljan, Šunjarević Radan, Tanasin Aleksandar, Tatić Lazar, Tiago Galvo, Vidović Marko, Vujaklija Srđan, Zec Đuro i Živanović Boris.

U Beogradu, 26.05.2020.

Miloš Marković - u ime i po odobrenju svih gore navedenih igrača".

Borac Čačak

Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost

Pismo koje su igrači poslali gradonačelniku ČačkaMilunu Todoroviću, takođe prenosimo u celosti:

"Poštovani gospodine Todoroviću,

Obraćamo vam se kao grupa bivših igrača FK Borac koji je istupio iz svih takmičenja prošle godine zbog finansijskih problema koji su nas i naše porodice doveli na rub egzistencije. FK Borac je u vlasništvu građana Čačka i grad Čačak je bio dugogodišnji finansijer kluba.

Kao bivši igrači sa sudskim pravosnažnim presudama izigrani smo od strane grada Čačka koga smatramo najodgovornijim za to što je FK Borac istupio iz svih takmičenja, naročoito ako uzmemo u obzir da je ta odluka doneta bez zvanične odluke Skupštine kluba, a da grad Čačak nije preduzeo nijednu pravnu radnju da sačuva klub i zaštiti nas kao igrače.

U međuvremenu se u Čačku pojavio FK Borac 1926 (bivši FK Provo) kao naslednik FK Borac čije pojavljivanje je plaćeno novcem sa računa FC SD Borac, preko koga je grad Čačak finansirao FK Borac.

Pozivamo vas da se najkasnije sastanemo do 5. juna 2020. sa željom da sva sporna pitanja rešimo mirnim putem. U suprotnom, bićemo prinuđeni da se svi zajedno okupimo ispred gradske opštine gde ćemo započeti javni protest.

U nadi da ćemo sva sporna pitanja rešiti mirnim putem, pozdravljamo vas srdačno".

Borac Čačak

Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost

Borac Čačak

Komentari (4)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Kladio Ničar

Došlo je vreme za borbu protiv nepravde!

Odgovori 9 0

DRZAVNI PROJEKAT

Tuga je što je čačanski velikan tako završio iz finansijskih razloga

Odgovori 10 0

Midlzbro Siti 8:1

Najpametnije što se može uraditi!

Odgovori 8 0

* Sva polja su obavezna

Matijašević: Nismo želeli da ponizimo fudbalere

Matijašević: Nismo želeli da ponizimo fudbalere

Matijašević: Nismo želeli da ponizimo fudbalere

Povodom optužbi fudbalera iz sindikata "Nezavisnost" da čelnici Fudbalskog saveza Srbije da žele da ih ponize jednokratnom pomoći od 500 evra, dok oni traže svoje neisplaćene plate na koje godinama čekaju, oglasio se i sportski direktor FSS Vladimir Matijašević.

Luka Jović podržao štrajkače iz Čačka

Luka Jović podržao štrajkače iz Čačka

Luka Jović podržao štrajkače iz Čačka

Fudbaleri Borca iz Čačka su obustavili štrajk glađu zbog neisplaćenih zarada, a podrška je stigla i od fudbalera Reala Luke Jovića.

Čačani prekinuli štrajk glađu

Čačani prekinuli štrajk glađu

Čačani prekinuli štrajk glađu

Sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" oglasio se saopštenjem povodom prekida štrajka glađu bivših fudbalera Borca iz Čačka.

Matić podržao Čačane: Uz vas sam u borbi za pravdu!

Matić podržao Čačane: Uz vas sam u borbi za pravdu!

Matić podržao Čačane: Uz vas sam u borbi za pravdu!

Fudbaler Mančester Junajteda Nemanja Matić poslao je podršku bivšim fudbalerima Borca iz Čačka, koji su u ponedeljak počeli štrajk glađu, zbog neizmirenih dugovanja kluba prema njima.
Loading...