Getty Images/Christof Koepsel

Fudbal

29.05.2020 | 11.39 > 11:41

Igrači Jagodine slede primer kolega iz Borca

Autor

U ovoj vesti

FK Borac Čačak

Nekoliko dana nakon što su igrači Borca postavili gradu Čačku ultimatum, njihov primer slede i bivši igrači Jagodine.

lopta, mutna

Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Bivši igrači Jagodine koja je istupila iz svih takmičenja, poslali saopštenje za javnost i pismo opštini Jagodina. Razlog je isti kao u slučaju bivših igrača Borca - izigrani su za pošteno zarađen novac.

Igrači su dali rok od deset dana da se nađe način za rešenje nijihovog problema. U suprotnom će početi protest ispred opštine.

FK Jagodina trenutno se takmiči u petoj ligi i postoji samo formalno kako bi mogao da naplaćuje novac na koji polaže pravo od bivših igrala Predraga Rajakovića, Aleksandar Pešića i još nekolicine fudbalera.

Što se tiče zahteva igrača iz Borca, gradonačelnik Čačka tvrdio je pre dva dana da nije upoznat sa pismom koje su mu uputili igrači, iako mu je pismo lično uručeno za šta igrači imaju dokaz iz pošte.

"Obaveštavamo javnost da smo dana 28.05.2020 poslali pismo na adresu grada Jagodina kome smo dali rok od 10 dana da se mirnim putem dogovorimo o isplati dugova koje FK Jagodina ima prema nama, po pravosnažnim sudskim presudama nadležnih sudskih organa", navodi se na početku saopštenja.

"FK Jagodina bio je finansiran u najvećoj meri iz gradskog budžeta, predstavnici grada bili su u upravljačkom telu kluba, a odlukom o istupanju iz saveznog ranga takmičenja, nama i našim porodicama naneta je velika šteta. Grad Jagodina smatramo najodgovornijim za to što smo kao bivši igrači FK Jagodina izigrani i zbog stvaranja fantomskog kluba FK Jagodina Tabane koji je planski pravljen sa namerom da nam se napravi šteta, iako smo naš posao radili pošteno, sa uspehom i preživeli smo sa svojim porodicama težak period u klubu i životu", rečeno je u saopštenju profesionalnih fudbalera.

Igrači su napomenuli da FK Jagodina i dalje ostvaruje prihode na osnovu transfera koje je ostvarila u prošlosti.

"FK Jagodina se takmiči u petoj ligi i formalno i dalje posluje, a razlog nevedenog su prihodi koje FK Jagodina ostvaruje po više osnova od bivših igrača, Predraga Rajkovića, Aleksandra Pešića itd… a tokovi novca nam nisu poznati. Ako grad Jagodina ne bude ispoštovao naš zahtev, ne pozovu nas na dogovor i ne ponude rešenje u roku od 10 dana, mi ćemo se okupiti ispred gradske opštine gde ćemo započeti javni protest", navedeno je.

Fudbaleri su istakli da ne žele da se njihovo ogorčenje na bilo koji način dovede u vezu sa politikom.

"Mi smo obični građani, sportisti, politikom se ne bavimo, niti nas politika interesuje. Zahtev poslali i potpisali igrači: Gašić Danijel, Arsenijević Nemanja, Milinković Milan, Stojimirović Aleksandar, Mitošević Vuk, Ilić Vladimir, Nedović Stefan, Martinović Dušan, Marić Slavko, Damjanović Dario, Đurić Milan, Lepović Miloš, Živanović Aleksandar, Đorđević Predrag i Mijatović Slađan", piše na kraju saopštenja bivših igrača Jagodine.

Komentari (4)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Crni

Pa sta je tu novo? Prvi je to uradio Banat, pa Zemun, Radnički KG, Jagodina, Borac, Timok, Sloboda, Lučani itd. Sve u cilju izbegavanja plaćanja dugova igračima i državi. Sve su to višemilionski dugovi i blokade koje traju godinama. Stari klubovi de facto postoje i dalje u beton ligama, a novi fantomaki tzv. GK, GFK ili doo se takmiče nesmetano!? Glavni krivac je FSS kao i uvek, koji sada javno prodaje mesta obesmišljavajući bilo kakvo takmičenje i smisao postojanja klubova, publike i realnog života!? Koroman je sve bio u pravu!

Odgovori 3 0

Andreas

Podrška igračima Jagodine! I treba da se bore za svoja prava i naplate sve što im ugovorima sleduje! Jedino što mirni protesti u ovoj zemljni nisu nikada nikakav boljitak doneli nikome. Tako da, ako ne dobiju šta žele - odmah nek se obrate Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, to je jedini način da pokušaju da isteraju pravdu.

Odgovori 4 0

Marko

Koliko muljanja raznih uprava klubova a mi pljujemo nase igrace kako nemaju pojma. Ovo je glavni razlog odlaska kvalitetnih igraca i trenera jer ti ugovor u Srbiji nista ne znaci, kao obicno parce papira. Ako pise u ugovoru onda se mora ispuniti, kraj price

Odgovori 7 0

* Sva polja su obavezna

Luka Jović podržao štrajkače iz Čačka

Luka Jović podržao štrajkače iz Čačka

Luka Jović podržao štrajkače iz Čačka

Fudbaleri Borca iz Čačka su obustavili štrajk glađu zbog neisplaćenih zarada, a podrška je stigla i od fudbalera Reala Luke Jovića.

Čačani prekinuli štrajk glađu

Čačani prekinuli štrajk glađu

Čačani prekinuli štrajk glađu

Sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" oglasio se saopštenjem povodom prekida štrajka glađu bivših fudbalera Borca iz Čačka.

Matić podržao Čačane: Uz vas sam u borbi za pravdu!

Matić podržao Čačane: Uz vas sam u borbi za pravdu!

Matić podržao Čačane: Uz vas sam u borbi za pravdu!

Fudbaler Mančester Junajteda Nemanja Matić poslao je podršku bivšim fudbalerima Borca iz Čačka, koji su u ponedeljak počeli štrajk glađu, zbog neizmirenih dugovanja kluba prema njima.

Podrška igračima Borca pred početak štrajka glađu

Autor

Podrška igračima Borca pred početak štrajka glađu

Podrška igračima Borca pred početak štrajka glađu

Nekadašnji fudbaleri Borca iz Čačka započeće u ponedeljak u 19 časova štrajk glađu zbog neisplaćenih dugovanja koja prema njima ima klub za šta imaju i sudske presude.
Loading...