Stenson: Još devet mejdžora, pa me poredite sa Zlatanom

Osvajač The Open čempionšipa Henrik Stenson rekao je da će mu biti potrebno još devet titula na mejdžorima da bi mogao da se poredi sa švedskim fudbalerom Zlatanom Ibrahimoviće.

Stenson je proteklog vikenda u Švedskoj postao prvi Šveđanin koji je osvojio The Open.

S druge strane, 34-godišnji Ibrahimović je jedan od najpopularnijih sportista i tokom karijere je osvajao titule u Španiji, Italiji i Francuskoj.

“Mislim da sam rekao da mi je potrebno deset pobeda na mejdžorima da bih mogao da se poredim sa njim. Možda će pet biti dovoljno, ali videćemo. Idem polako, jedan po jedan”, rekao je Stenson.

Šveđanin je jedan od retkih najboljih svetskih golfera koji će učestvovati na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Džejson Dej, Džordan Spit, Rori Mekilroj i Dastin Džonson su se već povukli, a kao razlog su naveli virus zika.

“Veliki sam ljubitelj sporta i biće velika čast za mene što ću doživeti Olimpijske igre. Ako uspem da donesem medalju kući i učinim svoju zemlju ponosnom, to bi bilo sjajno. Sada imam Klaret džag i svaka medalja bi bila sjajna za moju kolekciju”, naglasio je Stenson.Author: JT
Loading...