Izvor: Getty Images/Andrew Redington
Golf 03.10.2016 | 13:48 > 13:50

Amerikancima titula u Rajder kupu

Američki golferi osvojili su Rajder Kup prvi put od 2008. godine pobedivši Evropljane sa 17:11, posle dominantnog izdanja u singl mečevima.

Američki golferi

Izvor: Ross Kinnaird/Getty Images

Posle prva dva dana, Sjedinjene Države su vodile sa 9,5:6,5, a izgledalo je da će evropski golferi uspeti da preokrenu kada su poveli posle sedam od 12 singl mečeva.

Međutim, tada su domaćini na terenima u Minesoti pojačali ritam – Patrik Rid je pobedio Rorija Mekilroja, da bi Rajan Mur bio bolji od Lija Vestvuda za odlučujući poen.

Pobeda Amerikanaca je posebno slatka za njihovog kapitena Dejvisa Lava, koji je vodio tim i pre četiri godine u Medini, kada je tim Evrope slavio pošto je gubio sa 10:4 drugog popodneva takmičenja.

Na drugoj strani, Daren Klark se već našao na udaru javnosti zbog svojih odluka ko će se naći na terenu. Martin Krejmer i Vestvud su igrali u subotu popodne uprkos lošim rezultatima drugog dana, dok su trojica rukija Met Ficpatrik, Kris Vud i Endi Salivan, koji su dobili priliku samo po jednom.


Međutim, Amerikanci su bili toliko dominantni tokom poslednjeg dana, čemu u prilog govori da su svi golferi barem doneli po bod, što nije pošlo za rukom četvorici Evropljana.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Rajder kup: Tri boda prednosti za Amerikance

Rajder kup: Tri boda prednosti za Amerikance

Američki golferi imaju tri poena prednosti u odnosu na Evropljane pred poslednji dan Rajder kupa, koji ćete moći da pratite u direktnom prenosu na Sport klubu golf.
Loading...