Streeter Lecka ,Getty Images Sport
Golf 29.03.2017 | 08:45 > 08:52

Tajger Vuds, čovek koji je promenio golf

Autor

US open 1997. godine bio je prvi Mejdžor koji je protresao golf kao ni jedan turnir do tada, a svet je upoznao 21-godišnjeg Tajgera Vudsa.

Tajger Vuds

Patrick Smith/Getty Images

Tajger Vuds

Tog dana, iako je imao samo 21 godinu, p
rikazao je jednu suptilnu ličnost, izuzetnu zrelost, neprikrivenu iskrenost i spremonst da pravo u oči pogleda svakog svog inkvizitora.
Pričao je o rasama, o smrtnim grehovima, o Bogu i o tome kako ni sendvič više ne može da kupi neprimećen. Odgovorio je i na nekoliko pitanja o golfu jer je, naposletku, nedavno osvojio Masters sa rekordnih 12 udaraca.
Postao je prvi crnac koji je trijumfovao na Augusta National u Džorgiji, u sportu kojim su do tada dominirali belci.
Sve dok sam živ, golferi će biti belci, a kediji crnci“, rekao je svojevremeno jedan od osnivača Augusta National golf terena- Kliford Roberts.
Roberts je preminuo 20 godina pre nego što je počela era Tajgera Vudsa.
Moj život je drugačiji od života ostalih 21-godišnjaka, ali opet, ima i svojih prednosti. Imam mnogo prilika da putujem, svakodnevno igram golf i radim stvari koje volim. A to ne bih menjao ni zašta na svetu“, rekao je svojevremeno 21-godišnji Vuds.
Tajger Vuds

Christian Petersen/Getty Images

Tajger Vuds

Kako sve u životu ima i drugu stranu medalje, status najboljeg počeo je da ga opterećuje.
Šta mi najviše smeta? Kada izađem na večeru i ljudi krenu da mi dosađuju. Traže mi autogram i kada mi je zalogaj u ustima. Dok sam odrastao, učili su me tome da je nepristojno smetati ljudima dok jedu. Izgleda da to u današnjem društvu ne važi“.
Ipak, problemi sa kolenom i leđima i brojne operacije koje su usledile, znatno su uticale na nivo sportskog performanska u njegovim 30-im i sada ranim 40-im.
Početkom marta je otkazao svoje učešće na Arnold Palmer invitational turniru.
Njegova kičma više nema tu pokretljivost i i mislim da je pred njime dug put izlečenja da bi ponovo pobeđivao kao nekada“, konstatovao je trostruki osvajač Mastersa Nik Faldo.
Da li je Vuds promenio lice golfa?
Apsolutno jeste. Tajger je unapredio toliko segmenata golfa. On je privukao pažnju i u igru je uveo mnogo pametnih ljudi. Zbog njega je golf tu gde je i to je fantastično“, smatra legendarni Faldo.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Vuds: Nikada se bolje nisam osećao

Autor

Vuds: Nikada se bolje nisam osećao

Američki golfer Tajger Vuds izjavio je posle četvrte operacije leđa da se nije osećao tako dobro godinama, ali da neće žuriti da se vrati profesionalnim takmičenjima.

Vuds opet operisao leđa, pauzira šest meseci

Autor

Vuds opet operisao leđa, pauzira šest meseci

Američki golfer Tajger Vuds uspešno je operisao leđa i očekuje se da će se na teren vratiti za šest meseci.

Povratak posle 17 meseci: Kakav će biti Tajger Vuds?

Autor

Povratak posle 17 meseci: Kakav će biti Tajger Vuds?

Samo jedno pitanje je na usnama ljubitelja golfa pred „Farmers Insurance“ turnir PGA tura u Kaliforniji: kakav će biti Tajger Vuds?
Loading...