Izvor: Getty Images Sport, Julian Herbert
Golf 22.08.2017 | 18:11 > 18:17

Đurđević za SK: Mi smo kao rok zvezde u golfu

Autor

Ilija Đurđević, srpski golfer, jedan je od osmorice igrača izabranih da nastupaju u svetskoj seriji u Long drajvu, novom takmičenju koje liči na golf, ali je praktično njegova suprotnost. Za Sport Klub Đurđević je govorio o ovom zanimljivom sportu i takmičenju koje mu predstoji u Portugalu.

Izvor: Printscreen, Sport Klub

Takmičenje je počelo ove godine, ne mora da se igra na ternu za golf, zapravo ne morate ni biti golfer da biste se okušali u tome ko može najdalje da pošalje lopticu.

Šta je to Long drajv saznali smo od jednog od najboljih na svetu, Ilije Đurđevića.

Izvor: Sport klub

Prva godina osmišljena je kao test period za Long drajv. Ima, naravno, svoja pravila. Ali, od sledeće godine to će biti praktično zaseban golferski svet.

Izvor: Sport klub

Sledi treće po redu Long drajv takmičenje, a Đurđević će otputovati u Portugal koji pamti po lepom uspehu. U Portugalu će se takmičenje u Long drajvu odigravati paralelno sa Juropian čempionšipom u klasičnom golfu.

Izvor: Sport klub

Ilija i dalje aktivno igra i golf. To mu, kako je rekao, pomaže u Long drajvu, ali postoje i neke specifičnosti vezane samo za takmičenje u dugim udarcima.

Izvor: Sport klub

Možda jednog dana i Beograd bude domaćin ovog zanimljivog sporta, nama je Đurđević za sledeće druženje obećao spektakl na Adi. Držimo ga za reč.

Izvor: Sport klub

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Žabalj je domaćin prvog long drajv turnira u Srbiji

Autor

Žabalj je domaćin prvog long drajv turnira u Srbiji

U nedelju će u Žablju biti održan prvi amaterski šampionat u long drajvu.

Kako izgleda kada golf loptica leti brzinom 320km/h?

Autor

Kako izgleda kada golf loptica leti brzinom 320km/h?

Kako izgleda kada golf loptica leti brzinom 320km/h? Pokazao nam je Ilija Đurđević. Tek da napravite peralelu, to je daleko brže nego teniska loptica čak i kod najjače udarenih servisa. A i lubenica je bila ukusna...
Loading...