Dean Mouhtaropoulos Getty Images Sport

Golf

21.02.2018 | 16.12

Golf dolazi u osnovne škole u Srbiji

Golf asocijacija Srbije i Savez za školski sport potpisali su ugovor o saradnji.

Generalna sekretarka Golf asocijacije Srbije Irena Suturović Bogdanović o saradnji sa Savezom za školski sport.

Irena Suturovic Bogdanovic

Generalna sekretarka Golf asocijacije Srbije Irena Suturović Bogdanović o saradnji sa Savezom za školski sport.

Generalni sekretar Golf Asocijacije Srbije Irena Suturović Bogdanović i generalni sekretar Saveza za školski sport Uroš Savić potpisali su ugovor prema kome će deca u osnovnim školama u Srbiji učiti golf.

Savez za školski sport već pet godina sprovodi akciju "Sport u škole" čiji je cilj da aktivira decu da se dodatno bave sportom van osnovnih časova fizičkog vaspitanja.

U okviru te akcije će se u deset osnovnih škola u Srbiji po prvi put učiti golf.

Uros Savic

Irena Suturovic Bogdanovic

Komentari (13)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

robotko

Kakav crni golf? Bolje dajte deci besplatne knjige za te pare za koje bi ulozili u terene i opremu. Imaju seca odbojku, atletiku, stoni tenis, pa cak i plivanje. Ali malo skola ima bazen

Odgovori 5 3

Хавијер Занети

@golfer_rekreativac Господине голферу, нисте добро прочитали коментар или не разумете поенту. Али полако, све ђу Вам објаснити. Прво, мој ник је име и презиме једног великог фудбалера, али и господина, којег сам гледао од првог дана његове каријере у Европи, уживо на Ђузепе Меаци, па све до његово повлачења. Могао сам да узмем и неки други ник, типа Тајгер Вудс, или Јусеин Болт, али узео сам име и презиме свог омиљеног страног фудбалера, а не зато што се залажем за песме са севера или југа. Друго, написао сам, ако је циљ да се деца "баве спортом који НИЈЕ толико агресиван" (што због правила игре, контакта у игри, што због атмосфере на веђини трибина у Србији, где се редом ј**у мајке, сестре, бабе, коњске главе играчима), онда им дајте да тренирају неки спорт у ком се такве ствари не дешавају, у коме нема физичког контакта (па је немогуђе онда да неко отвореним ћоном улети противнику у колено и оконча му каријеру, и да после тога настане хаос на спортској приредби). Као пример сам дао одбојку и атлетику, просто јер ми је то прво пало на памет. Колико знам, ту се НЕ окупљају "свакакви" људи, ту се туче ни приближно не дешавају у мери колико у кошарци и фудбалу, на пример. А притом могу да се обезбеде услови за та два спорта у основним школама. Нисам дао као пример тенис, јер ниједна школа у Србији нема на располагању тениски терен, и рецимо два рекета да би деца могла да тренирају на часовима, нити се тенис изучава на Државном Институту за Фискултуру, па тако немате ни особље које може децу да научи. Што се голфа тиче, има ту неколико проблема, ти штапови за голф коштају много, притом има неколико врста штапова, за дуге ударце, за веђе даљине, за близину, итд. Нема много голф терена у Србији (барем мислим да нема), па тешко да деца могу редовно да уче голф, што значи да морају терени да се направе (једино ако се мисли на мини голф), а знате ли колико то кошта, која површина је у питању, одржавање... Наше школе једва одржавају своје тоалете, да не причам о фискултурним салама. И коначно, исто као и за тенис, нема довољно људи који могу да подучавају голф. Циљ спорта је пре свега васпитање и култура. А код нас се на то гледа као час где се уче други предмети, и где је рецимо 4 минимална оцена коју ђете добити. А то што се професори не труде довољно да децу образују, ту се слажем. Пре свега спортска култура, и спортско надметање. Правилним радом се то може научити кроз сваки спорт, али је проблем што су деца под превеликим утицајем, што Ви кажете, песама са Севера и Југа. Фудбал, кошарка, одбојка, атлетика, рукомет, гимнастика. То су све спортови преко којих професори могу да уче децу култури и васпитању, а коју су притом довољно јефтини да можемо да их имамо у школама. Ето, мислим да сам довољно написао, вероватно чак и превише 😀

Odgovori 8 6

golfer rekreativac

@Хавијер Занети - apsolutno se slažem sa vama izuzev komentara o golfu kao sportu. Stoga Vas pozivam da odvojite malo vremena i dodjete na Adu ili u Zrenjanin i saznate sve o najmasovnijem pojedinačnom sportu na svetu. Inače stapovi nisu toliko skupi. Kupe se jednom i traju zauvek. Teniski reketi su na primer potrosna roba i neuporedivo je veći trošak rekreativnog tenisa u odnosu na golf. Oprema koju će deca koristiti u školama je besplatna i prilagođena deci. Pogledajte na golf klubu emisiju o deci i golfu. Videćete da se deca veoma zabavljaju. Verujte mi da je isti slučaj i na pravim terenima. Ja lično nemam ništa ni protiv odbojke niti nekog drugog sporta. Mislim samo da ni Vi ne biste trebali imati ništa protiv golfa u školama. Nema jednostavno razloga za tako nečim. Vase “bre” u poruci me je navelo da Vam odgovorim. Inače sam u godinama da znam ko je zanetti i cela njegova generacija. I ja sam tada pratio fudbal jer je to zaista bio fudbal za razliku od ovoga danas.

13 1

* Sva polja su obavezna

Loading...