Jamie Squire/Getty Images

Golf

03.10.2019 | 01.21

Tri godine suspenzije zbog srednjeg prsta

Južnokorejski golfer Bio Kim dobio je trogodišnju suspenziju zbog nepristojnog gesta upućenom posmatraču na turniru.

Kim je osvojio Daegu-Gjongbuk Open u svojoj domovini, ali mu je izrečena kaznena mera pošto je podigao srednji prst u pravcu publike. 29-godišnjak, inače golfer koji trenutno u Koreji najviše zarađuje, reagovao je posle početnog udarca na rupi broj 16, pošto ga je zvuk mobilnog telefona omeo tokom svinga, te je loptica odletela samo nepunih 100 metara.

Golf asocijacija Južne Koreje kaznila ga je sa oko sedam hiljada funti. Iako se izvinio zbog ispada, video klip je brzo postao viralan, zbog čega mu je naloženo da ode na saslušanje u Seul.

Konstatovano je da je Kim „naškodio reputaciji golfera svojim nepristojnim ponašanjem i nepoštovanjem pravila“.

Nije sigurno da li će Bio, koji je molio za oproštaj i čak klekao ispred televizijskih kamera, imati priliku da igra na nekom od turnira u svetu. Tu odluku će doneti PGA Tur pošto razmotri sve okolnosti.

Komentari (1)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Ja pa JA

Za kaznu jeste ali brate 3 godine je stvarno preterano..Još se i izvinio i da ne kažem sebe ponizio(barem bi to kod nas vjerovatno tako se protumačilo ovo klecanje za jedan srednji prst)..Kod nas nema šta se ne radi a da niko ni prstom da mrdne(makar i srednjim😁) a kamoli da se izvini..

Odgovori 19 0

* Sva polja su obavezna

Loading...