Oranje golfa, drugi put

Neprijatno smo iznenađeni i zatečeni nacrtom Plana detaljne regulacije na sajtu grada Beograda, kojim je predloženo uklanjanje golf terena sa Ade Ciganlije. 


Kao centralni problem navedeno je potencijalno zagađenje vodoizvorišta.  Sasvim smo sigurni da mi nismo zagađivači, jer bi u suprotnom, u prethodnih 13 godina koliko smo na Adi, nadležne službe za zaštitu vodoizvorišta već reagovale. Izmeštanje terena je nemoguće. Golf teren može samo da se uništi i izgradi novi. 


U pitanju je gradsko dobro, a Zavod za urbanizam hoće da uništi nešto što je neko drugi dao gradu. Nije logično rušiti ono što je urađeno po strogim svetskim standardima. Golf klub Beograd je član GEO (organizacija koja se bavi zaštitom životne sredine na igralištima za golf) i pridržava se najviših svetskih standarda o očuvanju životne sredine. 


Golf je najmasovniji individualni sport u svetu, olimpijski, a ovde se postavlja pitanje njegovog opstanka u Beogradu. Ovo je godina kada održavamo 15. jubilarno Internacionalno otvoreno prvenstvo Srbije i očekujemo mnogobrojne takmičare iz inostranstva.


 Takođe slavimo 80 godina od otvaranja prethodnog Golf kluba Beograd, čiji je teren  posle drugog svetskog rata tadašnja vlast preorala. Da li će se istorija ponoviti?Author: SEM
Loading...