KHL: Dinamo ostao u trci za plej-of

KHL 22. jan 201820:17 > 20:19
KHL
SK

U duelu SKA i SP i moskovskog Dinama, važnost utakmice je bila na strani momaka iz prestonice, s obzirom da su svi mogući bodovi Dinamu neophodni za ostanak među osam najboljih ekipa Zapada.

Veliku borbu za plej of poziciju vode protiv Spartaka i Severstalja, koji su u istom danu igrali međusobni duel, završen pobedom tima iz Čerepoveca 4:3.

Ska je matematički obezbdio prvo mesto Zapadne konferencije i bez pravog motiva ušao u ovaj duel. Prvi na meču poveli su domaći golom povratnika iz NHL Vadima Šipačjova. Međutim, moskovska ekipa se nije predavala, i brzo je izjednačila pogotkom Letonca Martina Karšumsa.

Druga trećina je ponovo počela boljom igrom SKA, koji su krunisali u stuaciji sa igračem više posle udarca Ilje Kovalčuka, pak je skrenuo u mrežu od noge Sergeja Kalinjina za vođstvo ekipe iz carskog grada. Ni ovo nije obeshrabrilo Moskovljane, te su do egala došli preko 22-godišnjeg Vladisalava Jefremova.

Treća trećina ovog meča je obilovala power-play situacijama sa obe strane ali su specijalni timovi na obe strane odradili svoj posao na nivou.

Tako je na kraju usledila podela bodova. Iako sa mnogo boljim sastavom i više zvezda kje imaju kavlitet na svojoj strani, ekipa SKA je doživela poraz na polovini produžetka, gol je pstigao Aleksej Terešenko. Moskovljani odnose dva vredna boda u borbi za plej-of u trci sa Spartakom i Severstaljom.