Rusi na ZOI sa 15 hokejaša SKA

Hokej 25. jan 201819:10 > 20:18
Sergei Stepanov/NurPhoto via Getty Images

Hokejaši Amura su u Pekingu pobedom od 3:1 došli do važnih bodova, a iako još uvek nisu osigurali mesto u plej-ofu Istočne konferencije maksimalnim učinkom u poslednja tri meča mogli bi čak i do prvog mesta u Černjišev diviziji.

Bruce Bennett/Getty Images

Domaćini su uspeli da pariraju oklopnicima sa dalekog istoka Rusije samo u prvih osam minuta igre. Poveli su Tigrovi golom Bogdana Potehina u petom minutu, a tri minuta kasnije izjednačenje je izborio Kanađanin Tejlor Bek. Najbolji strelac Amura Aleksej Bivaljcev dva puta je iskoristio igrača više i početkom drugog dela postavio konačnih 3:1.

U meču bez većeg rezultatskog značaja za nastavak takmičenja između Dinama i Slovana u Minsku su slavili domaćini sa 3:2. Posle dve trećine i rezultata 1:1, utakmica je rešena u prvih pet minuta posledjneg dela. Danil Karaban i Kvinton Houden postigli su golove za Dinamo, a konačnih 3:2 postavio je Mihal Repik.

Danas je i selektor reprezentacije Rusije Oleg Znarok izabrao 25 igrača za Zimske olimpijske igre u Pjongčangu.

Boje „Olimpijskih sportista iz Rusije“ u hokeju na ledu braniće 15 oklopnika SKA iz Sankt Peterburga, osam hokejaša CSKA i dva iz Metalurga.

Mrežu „Zbornaje“ čuvaće Igor Šestjorkin, Ilja Sorokin i Vasilij Košečkin. Odbrambenu čine artjom Zub, Dinar Hafizulin, Vladislav Gavrikov, Vjačeslav Vojinov, Andrej Zubarev, Aleksej Marčenko, Bogdan Kiselevič i Nikita Nesterov. U napadu će biti Ivan Telegin, Sergej Andronov, Aihail Grigorenko, Kiril Kaprizov, Sergej Mozjakin, Pavel Dacjuk, Sergej Klainin, Ilja Kablukov, Sergej Širokov, Ilja Kovaljčuk, Nikolaj Prohorkin, Vadim Šipačjev, Aleksandar Barabanov i Nikita Gusev.

Kako na Igrama ne učestvuju igrači iz NHL karavana, nekoliko najboljih ruskih igrača pred početak sezone vratilo se u Kontinentalnu ligu da bi mogli da učestvu na Igrama. U senci doping afere i trpeći posledice „sistematskog dopinga“ zabranu učešća na ZOI dobili su Anton Belov, Aleksej Bereglazov, Mihail Naumenkov, Valerij Ničuškin i Sergej Plotnikov.