NHL: Bluz i dalje u ritmu, Hičkok u istoriji

NHL 11. okt 20176:57 > 7:37
Al Bello, Getty Images

Hokejaši Sent Luis Bluza nastavljaju sa sjajnim igrama ove sezone, pošto su savladali Njujork Rendžerse sa 3:1.

Bio je to četvrti uzastopni trijumf Bluza, a za njega su najzaslužniji bili strelci Gunarson, Šen i Švarc, kao i golman Huton sa 32 odbrane. To je drugi put u istoriji da Bluz kreće sezonu sa četiri trijumfa, prethodno im je to pošlo za rukom u sezoni 2013/2014.

Drugi na Zapadu su Čikago Blekhoksi, koji su do treće pobede došli u duelu sa Montreal Kanejdijensima u gostima – 3:1. Kori Kraford blistao je sa 41 odbranom, svoj prvi gol u NHL dao je Aleks Debrinkat, a strelci za Blekhokse još su bili Sad i Anisimov.

Nešvil Predatorsi pobedili su Filadelfija Flajerse 6:5, odlučujući gol dao je je Filip Forsberg iz pauer pleja na 35 sekundi do kraja, a nedugo pre toga je Hartnel izjednačio, pa je završnica bila skupo koštala tim iz Pensilvanije.

Soni Milano bio je dvostruki strelac u pobedi Kolumbus Blu Džeketsa nad Karolina Hurikansima 2:1 posle produžetka, a Dalas Starsi pobedili su Detroit Red Vingse, uz gol i asistenciju Džona Klingberga. Bila je to 782. pobeda trenera Kena Hičkoka u NHL, čime se na večnoj listi izjednačio sa Alom Arburom.

Otava Senatorsi su posle penala pobedili Vankuver Kanakse 3:2, dok su Golden Najtsi iz Vegasa u poslednjem meču dana bili bolji od Arizona Kojotsa 5:2.