Produžeci, penali i Sergej Bobrovski

Hokej 31. okt 20176:41 > 6:46
Bruce Bennett/Getty Images

U osam duela koji su u NHL odigrani u noći između ponedeljka i utorka pobednika smo u dva meča dobili nakon produžetaka, a u jednom nakon penala.

Kolumbus Blu džekitsi su nakon boljeg izvođenja penala slavili pred svojim navijačima 4:3 protiv Boston Bruinsa i zabeležili osmu pobedu u sezoni. Pred poslednju trećinu Blu džekitsi su vodili 3:1, da bi sredinom trećeg perioda Krug i Marčand golovima izborili produžetak. U produžetku nij ebilo golova, a u penalima su boji bili domaći igrači koji su realizovali dva penala dok Bruinsi nisu pogodili niti jednom.

Intersantno, sve golove na meču za Blu džekitse su postigli različiti igrači – u regularnom delu meča u strelce su se upisali Savard, Jener i Mote, a u izvođenju penala precizni su bili Panarin i Bjorkstrand.

Bergeron, Krug i Marčand su pogađali za Bruinse, a penale su promašili Agostino i Marčand.

Sergej Bobrovski je na golu Kolumbusa upisao 27 odbrana, uključujući i dva odbranjena penala i tako bio jedan od glavnih heroja ove pobede. 

Arizona Kojotsi su bili bolji od Filadelfija Flajersa kao gosti i nakon produžetka slavili sa 4:3. Kojotsi su vodili sa 3:0 na početku treće trećine, ali su Kuturie sa dva gola i Vil doneli produžetak svom timu. Ipak, nakon malo manje od pet minuta igre u produžetku radost je Kojotsima doneo Goligoski.

Bilo je zanimljivo i u duelu Vankuver Kanuksa i Dalas Starsa u kome su nakon produžetka sa 2:1 slavili gosti. U prvoj trećini nije bilo golova da bi u drugoj Segulin doneo prednsot Starsima. U šestom minutu treće trećine Gagner je u situaciji sa igračem više pogodio za 1:1. Radulov je bio čovek odluke nakon dva i po minuta igre u produžetku.

U ostalim mečevima:

Njujork Ajlenders – Vegas Golden najts 6:3
Florida Panters – Tampa Bej Lajtning 5:8
Otava Senators – Montreal Kanedijans 3:8
Sent Luis Bluz – LA Kings 4:2
San Hoze Šarks – Toronto Mejpl lifs 3:2.