NHL: Predatorsi i Starsi slavili tek posle penala

NHL 3. dec 20174:09 > 8:07
Sean M. Haffey/Getty Images

Ekipa Montreal Kanadijensa obeležila je veče u NHL, savladavši Detroit Red Vingse sa ubedljivih 10:1.

Među strelcima se istakao Pol Bajron, koji je zabeležio prvi het-trik u karijeri, a Aleks Galčenjuk je bio onajbolji asistent (4).

Za Montreal ovo je bila već peta pobeda u nizu, na drugoj strani, Red Vingsi su bez pobede na sedam mečeva zaredom.

Bafalo Sejbresi su prekinuli seriju od tri meča na kojima nisu postigli gol, ali su ubedljivo izgubili od aktuelnog šampiona Pitsburg Pingvinsa (5:1).

Vankuver Kenaksi su u kanadskom derbiju slavili protiv Toronta 2:1, Vašington Kepitalsi su dobili Kolumbus Blu Džeketse 4:3.

Najbolji tim lige Tampa Bej Lajtning upisao je još jednu pobedu, ovog puta nad San Hoze Šarksima 5:2. 

Minesota je slavila u produžetku protiv Sent Luis Bluza 2:1, isto kao i Karolina protiv Floride (3:2). 

Karolina Hurikejns je u zanimljivom meču bila bolja od Florida Pantersa posle produžetka 3:2, a odlučujući gol postigao je Hanifin u petom minutu nastavka.

Za razliku od tog meča, u duelima između Nešvil Predatorsa i Anahajm Daksa i Dalas Starsa i Čikago Blekhoksa pobednik je bio poznat tek posle penala, a u oba meča to je bila domaća ekipa, identičnim rezultatom 3:2.

Neizvesno je bilo i između Vašington Kepitalsa i Kolumbus Blu Džeketsa (4:3), dok su nešto laganije pobede ostvarili Arizona Kojotsi nad Nju Džersi Devilsima 5:0, odnosno Edmonton Oilersi protiv Kalgari Flejmsa 7:5. Četiri od pet golova Flejmsa viđeno je u poslednjoj deonici.