NHL: Zlatni vitezovi ukrotili Munje u derbiju

NHL 19. jan 20185:24 > 5:49
Ethan Miller, Getty Images Sport

U noći između četvrtka i petka u NHL šampionatu je igrano deset mečeva, a najvažniji je na programu bio u Tampi, gde je domaća ekipa poražena od Vegas Golden Najtsa sa 4:1.

U duelu dve prvoplasirane ekipe Istočne i Zapadne konferencije NHL, slavili su Zlatni vitezovi iz Las Vegasa koji su tako prekinuli niz od dva uzastopna poraza. 

Vegas Golden Najtsi su došli u vođstvo u 56 sekundi meča kada je pogodak postigao Džejms Nil, dok je 15 minuta kasnije na 2:0 povisio Nejt Šmit. 

Tim Lajtninga je uspeo da smanji preko Ondreja Palata u situaciji sa igračem više sredinom druge deonice, dok je treći pak u mrežu Munja smestio Dejvid Peron na tri minuta pre kraja istog dela igre. Konačan rezultat postavio je četvrtim golom za Vegas Šveđanin Vilijam Karlson u 18. sekundi treće trećine. 

Golden Najtsi su prvi na Zapadu sa 30 pobeda, 14 poraza i 63 boda, dok je Tampa i dalje lider Istoka sa 31 pobedom, 14 poraza i 65 bodova. 

Kolumbus Blu Džekitsi su pobedili Dalas Starse sa 2:1 posle penala, a čovek odluke u drugoj seriji je bio Rus Artjemi Panarin. Penali su odučivali i u Nešvilu gde su domaći Predatorsi slavili sa 3:2 protiv Arizona Kojotesa, uz gol za pobedu Krega Smita u četvrtoj seriji.  

Posle produžetaka su slavili Nju Džersi Devilsi protiv Vašington Kapitalsa sa 4:3, uz odlučujući gol hokejaša Đavola Tejlora Hola u 34. sekundi dodatnog perioda. Hokejaš Filadelfija Flajersa Šon Koturije doneo je pobedu u produžetku od 3:2 svom timu protiv Toronto Mejpl Lifsa, koji su posle druge trećine vodili sa 0:2. 

Hokejaš Bostona Patris Beržeron ostvario je het-trik u pobedi Bruinsa od 5:2 na gostujućem ledu protiv Njujork Ajlandersa, dok je druga ekipa iz „Velike jabuke“, Rendžersi slavila sa 4:3 protiv Bafalo Sejbersa. 

Ubedljiv je bio i tim Sent Luis Bluza koji je u gostima nadigrao Otava Senatorse sa 4:1, dok je Kolorado Avelanš na svom ledu bio bolji od San Hoze Šarksa sa 5:3. 

U poslednjem meču večeri igrali su LA Kingsi i Pitsburg, a slavili su dvostruki uzastopni šampioni NHL sa 3:1. Dvostruki strelac za Pengvinse je bio Patrik Hornkvist, dok je jedan gol postigao i Jevgeni Malkin. Jedini strelac za Kingse bio je Adrijan Kempe.