Patke slavile u prestonici, Pingvini bolji od Rendžera

NHL 18. feb 20196:11 > 6:23
Bruce Bennett/Getty Images

U Nacionalnoj hokejaškoj ligi je u noći između nedelje i ponedeljka odigrano šest utakmica, a pobede su ostvarili Pitsburg, Anahajm, Filadelfija, Florda, Nju Džerzi i Sent Luis.

Pitsburg je u najuzbudljivijem meču dana slavio protiv Njujork Rendžersa 6:5. U prvoj trećini su Pingvini poveli preko Krisa Letanga u finišu perioda da bi izjednačio Mats Zukarelo 40 sekundi pre kraja trećine. Markus Peterson i Brajan Dumolin donose Pitsburgu vođstvo 3:1, ali su izjenačili Mats Zukarelo i Rajan Storm. Letang je opet dao gol za Penguinse, Jevgeni Malkin je zatim povećao i na 5:3, a ubzo i na 6:3. Preko Hejsa i Zibanejada su Rendžersi smanjili na 6:5 ali nisu imali snage za izjednačenje. 

Aktuelni šampion Vašington Kepitalsi su imali ozbiljan kiks izgubivši od Anahajma 5:2. Ovječkin je doneo prednost Vašingtonu u prvoj trećini da bi posle druge bilo 2:2. U prva četiri minuta poslednje trećine Patke daju dva gola i time su maltene obezbedile pobedu. 

Sent Luis je bio bolji od Minesote 4:0, Nju Džerzi je savladao Bafalo 4:1, a Filadelfija ekipu Detroita 3:1. 

Florida je bila bolja od Montreala 6:3, a u prvoj trećini Pantersi su poveli golovima Barkova i Malgina. Kanejdijansi su prvo smanjili na 2:1, opet je Florida otišla na 3:1, da bi konačnih 3:2 za prvu trećinu postavio Brendan Galager. Maks Domi je drugim golom izjednačio na 3:3, a zatim je i Aleksandar Barkov dao svoj drugi gol pred kraj trećine. U poslednjoj deonici Florida je postigla još dva gola i overila pobedu.