NHL: Šarksi ubedljivi, Tampa jedva, Ajlandersi kiksnuli

NHL 22. feb 20195:47 > 5:52
Ezra Shaw/Getty Images

U noći između četvrtka i petka u Nacionalnoj hokejaškoj ligi trijumfe su ostvarili San Hoze, Tampa Bej, Edmonton, Vašington, Karolina, Montreal, Minesota, Dalas i Nju Džersi.

Vašington je slavio u Torontu 3:2, a posle prve trećine bez golova, Kepitalsi su pogodili dva puta u drugoj deonici. Strelci su bili Aleks Ovječkin i Bret Konoli. Toronto je smanjio preko Andreasa Jonsona na početku treće deonice, ali je Tom Vilson doneo Kepitolsima nedostižnih 3:1. Pola minuta pre kraja Džon Tavares je smanjio na 3:2.

Karloina je savladala Floridu 4:3, a posle prve trećine Hurikejnsi su vodili 1:0 golom Džasitina Vilijamsa. U drugom periodu je Karolina vodila i 2:0, ali j su zadim Dadonov, Barkov i Huberdou preokrenuli rezultat. Tu uzbuđenjima nije bio kraj jer je od 2:3 Karolina preokrenula početkom treće trećine golovima Folka i Džasitna Vilijmsa.

Nju Džersi je bio ubedljiv protiv Otave 4:0, a golove su dali Zajac, Santini, Gejbrijel i Vud. San Hoze je istim rezultatom slavio na gostovanju Pitsburgu, a posle dva gola Hertla i jednog Kejna u prvoj trećini jasno je da Ajkule nose bodove iz doma Pingvina. Minesota Vajld je bila ubedljiva protiv njujorških Rendžera 4:1.

Lider Istoka Tampa bej je slavila prtoiv Bavala 2:1 to posle izvođenja penala. rasmus Dalin je doneo vođstvo Sejbrsima pred kraj prve trećine, a Nikita Kučerov je izjendačio polovinom druge na 1:1. Stamoks i Kučerov su dali dva gola u penal seriji za 2:1 trijumf Lajtninga.

Dalas Starsi su bili bolji od Sent Luisa 5:2, a meč je prelomljen u drugoj trećini koju je Dalas dobio 4:2. Montreal je bio ubedljiv kod kuće prtotiv Filadelfije 5:1.

Jedan od vodećih timova Istoka Njujork Ajlandersi su poraženi posle produžetka od Edmontona 4:3. Vodio je Edmonton 2:0 u prvoj trećini golovima Drasaitla i Ganjea, ali su Li, Nelson i Klaterbak preokrenuli rezultat do isteka 20. minta. U drugom periodu nije bilo golova da bi u trećem izjednačio Oskar Klefbom na tri minuta do kraja meča. U produžetku je Konor Mekdejvid doneo trijumf Oilersima.