NHL: Tampa izbrojala 50, Kalgari prekinuo niz

NHL 3. mar 20196:57 > 7:28
Katharine Lotze/Getty Images

U noći između subote i nedelje u NHL šampionatu je odigano deset utakmica.

Prvoplasirana ekipa Istočne konferencije NHL Tampa Bej Lajtning pobedila je na svom ledu Otava Senatorse sa 5:1. Viktor Hedman i Rajan Mekdona su doneli prednost Tampi u prvoj trećini, u kojoj je Otava uspela da zatrese mrežu rivala preko Entonija Duklera. 

Do kraja utakmice je dominirala ekipa Lajtninga, koja je postigla još tri gola. Prvo je bio precizan Slovak Erik Čermak za 3:1, dok je u šestom minutu druge trećine Bobi Rajan promašio penal  za Senatorse. 

Nikita Kučerov je postigao gol za veliko vođstvo Tampe od 4:1, dok je konačan rezultat postavio Mihail Sergačjov pogotkom na početku treće trećine. 

Tampa Bej Lajting je ostvario 50. pobedu u sezoni, pa uz 16 poraza ima najbolji skor u ligi. 

Kalgari Flejmsi, koji su na prvom mestu na tabeli Zapadne konferencije, prekinuli su niz od sedam mečeva bez poraza i to na svom ledu. Flejmsi su izgubili od Minesota Vajlda 4:2, ali im to nije ugozilo prvo mesto na Zapadu (41-24). 

Minesota je povela u 4. minutu prve trećine preko Erika Stala, dok je u drugom periodu ige Šon Monahan izjednačio. Met Rid i Rajan Suter su potom u poslednjoj deonici po jednom uspeli da savladaju golmana Kalgarija, a Trevis Hemonik je učinio isto ped golom Vajlda. Konačnih 4:2 za pobedu oklopnika Minesote postavio je Rajan Donato dva minuta pre kraja. 

Ove večeri je viđen samo jedan produžetak, pošto su Karolina Hurikejnsi nadigrali Florida Panterse sa 4:3, a gol za pobedu postigao je Finac Sebastijan Aho posle minut i 46 sekundi produžetka. 

Siloviti su bili bivši šampioni Pitsburg Pengvinsi, koji su sa 5:1 na gostujućem ledu pobedili Montreal Kanadijense. Prvi pogodak za Pitsburg dao je legendarni Sidni Krozbi, njegov 440. u karijeri. On je tim golom izbio na drugo mesto večne liste strelaca franšize Pitsbuga, gde je neprikosnoven Mario Lemju sa 690 golova. 

Ostali rezultati: 

Kolumbus Blu Džekits – Edmonton Ojlers 0:4

LA Kings – Čikago Blekhoks 6:3

Boston Bruins – Nju Džersi Devils 1:0

Toronto Mejpl Lifs – Bafalo Sejbers 5:2

Arizona Kojotes – Detroit Red Vings 3:1

Sent Luis Bluz – Dalas Stars 1:4