Veliko veče za Tampa Bej, kraj niza Blekhoksa

NHL 19. mar 20194:31 > 4:31
Getty Images/Claus Andersen

Ekipa Tampa Bej Lajtninga nastavlja sa izvanrednim igrama, sada su kod kuće savladali Arizonu sa 4:1 i tako su obezbedili prvo mesto na Istoku.

Stiven Stamkos postigao je 384. gol u dresu Lajtninga, čime je postao najbolji strelac u istoriji te organizacije. On je postigao izjednačujući gol posle ranog vođstva Kojota, da bi do kraja golove za petu uzastopnu pobedu Tampa Beja dali Hedman, Ćireli i Gurde.

Vankuver Kanaksi su posle produžetka savladali Čikago Blekhokse 3:2 – odlučujući gol postigao je Bo Horvat posle 16 sekundi igre u produžetku i tako je prekinut niz Blekhoksa od pet trijumfa.

Najbolji na meču bio je Edler sa golom i asistencijom, a tim iz Čikaga sada zaostaje za Arizonom četiri boda u borbi za plej-of.

Teže nego što se očekivalo Vinipeg Džetsi savladali su Los Anđeles Kingse sa 3:2, a u derbiju dana Vegas Golden Najtsi bili su bolji od San Hoze Šarksa sa 7:3, uz dva gola i asistenciju Džonatana Marčesoa.

Šarksi su i dalje sigurno drugi sa 94 boda, ali propustili su šansu da prestignu Flejmse koji su prvi sa 95. Slede Džetsi sa 90 i Golden Najtsi sa 87 bodova.