Vasiljevski začarao gol za pobedu Lajtninga

NHL 21. mar 20196:06 > 6:10
Mike Ehrmann/Getty Images

Četiri meča odigrana su u NHL u noći između srede i četvrtka. Pobede su zabeležili Toronto Mejpl lifs, Tampa Bej Lajtning, Vinipeg Džets i Vankuver Kanuks.

Duel Vašington Kapitalsa i Tampa Bej lajtninga, dva tima koja će se potencijalno međusobno boriti i u plej ofu, rešen je nakon produžetka, a sa 5:4 su slavili gosti.

Prvu deonicu su u svoju korist rešili Kapitalsi koji su poveli nakon sedam i po minuta golom Elera, a Lajning je odgovorio u drugom minutu druge trećine golom Kučerova koji je nagovestio zanimljivih 20 minuta.

Na isteku sedmog minuta druge deonice, gosti su vodili sa 3:1, a golove su u međuvremenu postigli Stamkos i Sireli.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima u ovom periodu pošto domaći uspevaju da golovima Hagelina i Ošije u situaciji sa igračem više dođu do izjednačenja. Ipak, Kučerov postiže svoj drugi gol uz asistencije Stamkosa i Palata za novo vođstvo Lajtninga.

Na 53 sekunde do kraja meča, pogotkom Kuznjecova Kapitalsi su izborili produžetak u kome je Hedmanu bila potrebna 181 sekunda da reši pitanje pobednika u korist gostiju.

Meč je obeležio golman Tampe Andrej Vasiljevski koji je sa 54 odbrane (od 58 šuteva ka njegovom golu) zabeležio rekord franšize.

Lajtning drugo od tri vezana gostovanja ima u noći između četvrtka i petka kada će im domaćini biti Karolina Hjurikejnsi, a Kapitalsi nastavljaju seriju mečeva kod kuće duelom sa Minesotom Vajld.

U ostalim mečevima:

Bafalo Sejbers – Toronto Mejpl lifs 2:4
Anahajm Daks – Vinipeg Džets 0:3
Vankuver Kanuks – Otava Senators 7:4.