Dalas u plej-ofu, Kingsi igrali za Kolorado

NHL 3. apr 20196:33 > 6:44
Ronald Martinez/Getty Images

Pobedom nad Filadelfijom od 6:2 Dalas Starsi su obezbedili učešće u plej-ofu Nacionalne hokejaške lige. Arizona Kojoti nisu uspeli da pobede Los Anđeles Kingse, bilo je 3:1.

Već u prvih pet minuta utakmice protiv Filadelfije Dalas je vodio 2:0, a golove su dali Dikinson i Lindel. Golovima Lidbloma i Gostisberea Filadelfija je izjednačila ali su sa dva nova gola do kraja druge trećine Starsi opet imali dva gola viška. Pogodili su Radulov i Pitlik. Sa dva gola za 10 sekundi sredinom treće trećine Dalas završava posao i uspeo je takođe da se plasira u plej-of. 

Kolorado koji se bori za poziciju u plej-ofu savladao je takođe rezultatom 6:2 ekipu Edmontona. Oilersi su vodili 2:0 posle prve trećine, ali je Kolorado u drugoj dao čak četiri gola. Do kraja su u poslednjoj sa još dva Avalanši obezbedili trijumf. Ovoj ekipi će posebno značiti poraz Arizona Kojota koji su im direktan rival u borbi za osmu pozicijiu Zapada. Kojoti su izgubili kod kuće od Los Anđelesa 3:1. 

Jedna od najslabijih ekipa lige slavila je golovima Kliforda, Lusia i Doutija, a inače Arizona je u ovom meču jedini gol dala preko Breda Ričardsona u drugoj trećini. 

Karolina je ostvarila važan trijumf protiv Toronta 4:1. Vilijams i Hamilton su doneli prednost Hurikejnsima, da bi Tavares smanjio na 2:1 u drugoj trećini. U trećoj konačan rezultat postavljaju Sil i Hamilton. Pitsburg je imao neprijatan poraz od Detroita 4:1. Posle prve trećine je u tom meču bilo 1:1, da bi zatim Red Vingsi poveli golom Bertucija, dok je Manta sa dva gola u trećoj trećini doneo pobedu svom timu.  

Montreal, koji i dalje ima šansu za plej-of savladao je Tampu 4:2. Tampa Bej je dva puta vodila 1:0 i 2:1 u prvoj i drugoj trećini da bi Kanejdijansi do pobede došli golovima Lehonena i Domija. 

U ostalim duelima je bilo Vankuver – San Hoze 4:2, Minesota – Vinipeg 5:1, Boston – Kolumbus 6:2 i Nešvil – Bafalo 3:2.