Teža povreda Ošija posle duela sa Fogeleom

NHL 19. apr 20199:10 > 9:23
Getty Images/Grant Halverson

Vašington Kepitalsi su posle četvrtog meča plej-of serije protiv Karoline (2:2 u seriji) ostali bez Ti Džej Ošija, koji je u završnici susreta napustio led zbog povrede.

Odgurnut s leđa od strane Vorena Fogela, Oši se zabio u ogradu i ostao da leži. Kad je ustao, levom rukom je pridržavao desnu, pa je bilo jasno da mu je prilikom sudara sa „bandom” stradalo rame.

Fogele je za ovaj start kažnjen dvominutnim isključenjem, čime nije bio zadovoljan ratoborni kapiten Vašingtona, legendarni Aleksej Ovečkin, koji je želeo da se dodatno obračuna s njim. I bolji poznavaoci najbrže kolektivne igre na svetu, ostali su u ubeđenju da je Fogele za ovaj start trebalo da dobije veću kaznu.

Posle meča, trener Kepitalsa Tod Reirden, izjavio je da je povreda Ošija ozbiljnije prirode i da se sigurno neće vratiti na led u skorije vreme.

U svakom slučaju, ovo nije bio start za dva minuta kazne. Ovo je bilo prljavo i morao je da sedi nas klupi za kažnjene još neki minut više”, pričao je besni Ovečkin novinarima posle meča.

Sa druge strane, Fogele je izjavio kako je pokušavao da podigne Ošijev štap, te da ga je malo odgurnuo.

To je bila nesrećna situacija, nisam pokušao da ga povredim, ili uradim nešto slično. Nadam se da će biti ok”, rekao je mladi as Karoline.

Nema sumnje da će do kraja serije između Vašingtona i Karoline biti još puno vatre, jer nakon svakog meča praktično stiže neka nova priča za dublju raspravu.

Posle Ovečkinovog nokauta u trećoj utakmici i teške povrede Ošija u četvrtoj, vredelo bi samo najaviti petu, koja je na programu u nedelju, dva sata posle ponoći.