NHL: Bluz u polufinalu, šampion na korak

NHL 21. apr 20196:42
Al Bello, Getty Images

Hokejaši Sent Luis Bluza plasirali su se u polufinale Zapadne konferencije NHL, pošto su trijumfom na svom ledu protiv Vinipeg Džetsa 3:2 slavili u četvrtfinalnoj seriji sa 4-2.

Bluz je iskoristio prvu meč loptu i pred svojim navijačima obezbedio prolaz dalje, a najzaslužniji za to bio je trostruki strelac Švarc.

Kanađanin je pogađao gol Vinipega u prvom, 33. i 44. minutu, kad je bilo 3:0.

Gosti su do kraja uspeli samo da ublaže poraz preko Bifuglijena u 53. i Litla u 60. minutu.

Sent Luis u borbi za konferencijsko finale čeka pobednika duela između Nešvil Predatorsa i Dalas Starsa. Tamo je posle pobede Starsa na strani 5:3 rezultat u seriji 3-2 za Nešvil.

Predatori su mogli da reše sve na svom ledu, dobro su i počeli meč i preko Grimaldija u sedmom minutu poveli, međutim, u nastavku je Dalas bio znatno bolji.

Dikinson u 14 i Radulov u 21. i 28. doneli su preokret gostima. Johansen je u 30. smanjio na 3:2, da bi posle pogodaka Seguina u 36. i Dikinsona u 42. pobednik bio rešen.

Konačan rezultat postavio je Turis u 43. minutu.

Šesti meč igra se u noći između ponedeljka i utorka u Dalasu od 1 čas po našem vremenu.

Sa 3-2 u seriji vode i aktuelni šampioni Vašington Kepitalsi, posle trijumfa kod kuće nad Karolina Hurijeknsima 6:0.

Bekstrom u 8. i 25, Konoli u 27, Vilson u 42, Dovd u 49. i Ovječkin u 51. bili su strelci za domaće, koji će prvu priliku za plasman polufinale Istoka i duel sa Njujork Ajlandersima imati u noći između ponedeljka i utorka od 1 čas u Karolini.