NHL: Šarksi ubedljivi, Hurikensi prvi put od 1997.

NHL 10. okt 20185:35 > 5:36
Drew Hallowell/Getty Images

San Hoze Šarksi savladali su Filadelfija Flajerse sa 8:2, što je bila najubedljivija pobeda večeri u NHL.

Džo Pavelski i Evander Kejn postigli su po dva gola, a osim njih, najzapaženiji je bio Kevin Labank sa četiri asistencije, pa su Ajkule stigle do druge pobede.

Toronto je došao do trećeg trijumfa u sezoni u četiri utakmice, Mejpl Lifsi bili su bolji od Dalas Starsa 7:4, čime su timu iz Teksasa naneli prvi poraz u tri utakmice. Blistali su Oston Metjuz i Džon Tavares sa po dva gola, Frederik Andersen imao je 30 odbrana, a na drugoj strani je Tajler Segin upisao gol i tri asistencije.

U kanadskom derbiju Kalgari je pobedi Vinipeg sa 3:0, uz tri asistencije Godroa, a Nik Folino zabeležio je dva gola i asistenciju u pobedi Kolumbus Blu Džeketsa nad Kolorado Avalanšom 5:2. Sjajan je bio i golman Bobrovski sa 25 odbrana.

Karolina Hurikensi dobili su Vankuver Kanakse 5:3, to je prvi put od preseljenja u Severnu Karolinu 1997. godine da Hurikansi osvajaju bodove u prve četiri utakmice sezone. U preostalom meču dana Vinipeg Džetsi dobili su Sakramento Kingse 2:1, a presudni gol iz pauer pleja postigao je Kajl Koner.