Ivanović: Biću spreman za Mundobasket

Vesti 26. avg 201918:11 > 18:13
fiba.basketball

Ljubiteljima košarke iz Crne Gore stigla je radosna vest iz Kine. Povreda Nikole Ivanovića nije ozbiljna i biće u sastavu tima na Svetskom prvenstvu.

Ivanović je zbog povrede propustio utakmicu sa Nigerijom, a do početka Mundobasketa za Crnogorce ostalo je samo još pet dana.

Dobro je. Povreda nije ozbiljna, biću spreman za Mundobasket. Ono što me više muči je činjenica da ću propustiti dva treninga i poslednju proveru protiv selekcije Poljske. Iskreno se nadam da to neće uticati na moja, kao ni na izdanja Crne Gore u duelima sa Grčkom, Brazilom i Novim Zelandom, za koje smo se pripremali i pripremamo se i dalje“, naglasio je Ivanović.

Crnogorski košarkaš ističe da njegov tim još nije pokazao svoje pravo lice, a očekuje da će to učiniti kada bude najvažnije.

U dosadašnjim kontrolnim mečevima nismo ostvarili dobre rezultate, ali smo imali jako dobrih momenata u svim duelima. Na dobrom smo putu, psihološki smo spremni i verujem da ćemo pravo lice pokazati, kada to bude i najvažnije. Meč sa Nigerijom je bio odlična provera. Trebali smo da dobijema taj duel, ali mnogo važnije je da smo u tom duelu, protiv atletski izuzetno moćne selekcije pokazali da umemo i znamo da na agresivnost odgovorimo istom merom, da imamo čvrstinu da pariramo fizički jakim selekcijama, a ta agresvnost i čvrstina su nam nedostajali na turniru u Lionu. Generalno gledano, spremni smo za Mundobasket, a ponavljam, pravo lice ćemo nadam se pokazati kada to bude i najvažnije“, naglasio je Ivanović.

Košarkaši Crne Gore imaće poslednju proveru za početak Mundobasketa i duel sa selekcijom Grčke u utorak, protiv selekcije Poljske. Podsećanja radi, Crna Gora je na turniru u Lionu poražena od Francuske, Argentine i Brazila, dok na turniru u Kini, za sada ima polovičan učinak. Pobedu nad Iranom i poraz od Nigerije posle neizvesne završnice.